Home ReviewsAlbum Reviews BARELY AUTUMN – Day Trip to The Petting Zoo (Lab Music).

BARELY AUTUMN – Day Trip to The Petting Zoo (Lab Music).

by Klaas De Neve

De debuutplaat van Barely Autumn kwam eind 2017 uit en kon al van wat airplay genieten met de singles Losing Ground en All My Heroes. Nu is het tijd om hun nieuwe album Day Trip to The Petting Zoo te lanceren. Op 23 januari stelt de band rond Nico Kennes het album voor in Leuven. Een week later trekken ze dan naar de Charlatan in Gent.

(c) : Lab Music

Het album staat vol melancholische deuntjes maar bij elk nummer komt er toch een verrassend element. Opener Alix is hier een perfect voorbeeld van. De eerste minuut klinkt als een typische sombere folksong die rechtstreeks uit Rushmore zou kunnen komen, maar een verrassende distorted gitaar scheurt volledig door de mix en breekt het nummer helemaal open. In Crucified, krijgen we dan weer een donkere lo-fi klank met Phil Collins-invloeden.

Grown brengt een mix van postpunk, fuzzy riffs en een heerlijke baslijn. Er hangt ook een pluim opgehoopte woede in de lucht wat uiteindelijk resulteert in een desolate en wanhopige explosie die niet teleurstelt.

Het album sluit af met Out of Love and Out of Shape dat aanvoelt als een hymne die het album perfect afsluit. Een open geluid dat je als mens zeer klein laat voelen en alles open laat voor interpretatie en reflectie. Day Trip To The Petting Zoo is een plaat waarbij vele genres passeren, maar waarbij alles toch mooi bij elkaar lijkt te passen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More