Home ReviewsAlbum Reviews AWARE – Requiem For A Dying Animal (Glacial Movements)

AWARE – Requiem For A Dying Animal (Glacial Movements)

by Patrick Bruneel

Alexander Glück is de man die schuil gaat achter de naam Aware. Hij maakte voor hetzelfde label, Glacial Movements, al het album The Book Of Wind (2017).

Een trage noeste werker zo blijkt, want meer dan dat album heeft de man niet gemaakt. Kwaliteit gaat bij Glück duidelijk boven kwantiteit en gelijk heeft hij. Na het luisteren naar zijn recente Requiem For A Dying Animal hebben we namelijk ook meteen zijn debuut eens onze oren laten verwennen.

Aware staat voor donkere, ietwat mysterieuze, atmosferisch aandoende ambient waar zowaar iets bedreigends, iets onwerelds vanaf straalt.

De titel van het album geeft het uiteraard al een beetje prijs. Wie in zijn albumtitel het woord Requiem gebruikt, is geen vrolijke Frans. Het woord duidt niet alleen op een katholieke eredienst voor een overledene, maar ook op het erbij horende stuk muziek.

Aware bouwt zijn vier genummerde stukken op tot ze een requiem vormen voor een overleden dier, of eentje dat het niet lang meer zal volhouden. Of zo interpreteren wij het toch, want de man zelf spuit eerder hoogdravend een insteek over meeleven en inleven bij levende wezens. Kan ook natuurlijk. Dat is sowieso niet altijd evident bij puur instrumentale muziek.

Zelf maken we ons weinig zorgen over het inhoudelijke. We genieten gewoon van de heel goed in elkaar zittende donkere ambient met veel tierelantijntjes en frutsels, wat het luisteren veel aangenamer maakt dan de vele ambient die eerder als muzikaal achtergrondbehang klinkt.

Intrigerend werk is het, van deze Aware.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More