Home ReviewsAlbum Reviews AUGUSTIJN – In De Schouwte (Eigen Beheer).

AUGUSTIJN – In De Schouwte (Eigen Beheer).

by Yves Van der Straete

Zegt e ki oe loate ist? Tied vor uut de schouwte te kommn ! Voor een West-Vlaming is dit beschaafde taal, voor alles en iedereen voorbij de West-Vlaamse hoofdstad in het oosten Gent gaan we dit moeten vertalen : “Hoe laat is het ? Tijd om uit de schaduw te komen!”

Augustijn is een product van Bachten de Kuupe, de mooiste streek van Vlaanderen en België, het is maar hoe bekrompen je het wil bekijken en catalogiseren. Steenkerke, de roots van Willem Vermandere, u bekend van het paard van Blanche, de patatten en het lopen langs de stroate, het lief dak zo geen zien en andere proza.

De Willem doet meer dan liedjes schrijven en beelden kappen. Met zijn lief die hij zo graag ziet heeft hij kinderen, onder andere Augustijn. “Augu” pour les intimes treedt hier uit de schaduw (de schouwte weet u wel) van zijn vader en ook een beetje in de voetsporen van Fluppe Cauwelier( Flip Kowlier van ‘t Hof Van Commerce).

Er is een volledig album in de maak die in 2019 uitkomt en deze vooruitgeschoven single maakt ons heel benieuwd. In het West-Vlaams heet dat “tsmakt na den trog” : het smaakt naar nog !

Het nummer In de Schouwte kan u nu al beluisteren op sociale media, Spotify en I-Tunes.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More