Home ReviewsAlbum Reviews ARGYRE PLANITIA – The Great Dark Spot (Winter-Light)

ARGYRE PLANITIA – The Great Dark Spot (Winter-Light)

by Patsker Omaer Beguin

Wie zich graag laat meeslepen in caleidoscoop van donkere klanklandschappen kan niet omheen het werk van Argyre Planitia. De Duitser Stefan Voß gidste ons reeds in de duistere gebieden van zijn vorige album (ook op Winter-Light) Tenth Region Of The Night. Voß haalt zijn inspiratie uit visualisaties van dromen en verbeelding die kunnen ontstaan tijdens het diepe slaapproces.

The Great Dark Spot is een dark ambient gids naar de innerlijke kosmos. Het album produceert een opvallende logge traagheid met indringende drones en soundscapes. De geluidswereld die Voß aan de zintuigen serveert heeft niet alleen een kalmerend maar ook een spookachtig en mysterieus effect op de ontvanger. Men stapt als het ware rechtstreeks in een buitenaardse nevel met prikkelende en verslavende klanksubstanties.

Argyre Planitia port met dit album het onderbewustzijn en brengt verborgen embryonale geluidsherinneringen terug naar een bewustere dimensie. Het geruis van de moederbloedcirculatie en de gedempte omgevingsgeluiden krijgen onder de vorm van soundscapes en dronefragmenten opnieuw een betekenis. De mastering van dit dik aan te bevelen dark ambient album was in handen van onze landgenoot Ronald Mariën (Stratosphere). The Great Dark Spot is een duistere atmosferische wolk met een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht van een zwart gat.

Website Winter-light / Bandcamp Argyre Planitia / Facebook Winter-Light

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More