Home ReviewsAlbum Reviews ANY WAYVEZ – Wayvez (Eigen Beheer).

ANY WAYVEZ – Wayvez (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Nog nooit van gehoord, denk je? Voor wie het nachtleven van Turnhout kent zal dat waarschijnlijk anders zijn, want de vrouw achter dit project is An Neyrinck. Uitbaatster van café Wirwar, een plek waar menig Belgische muzikant naartoe trok. Ook was ze op allerlei vlakken actief in de radio- en tv-wereld en nu is An er op haar 67ste (jawel) met een muzikaal alter ego dat de naam Any Wayvez draagt. Een debuut met elf nummers en stuk voor stuk songs die niet alleen een ontzettend schoon en intrigerend karakter hebben, maar ook aanvoelen als een geweldige trip doorheen duizenden muzikale waters.

© Any Wayvez

Een stempel zal je nooit op Any Wayvez kunnen plakken, en we zijn er vrij zeker van dat An het soort vrouw is die een toegedeelde stempel met alle plezier onmiddellijk zou weggeven. Muziek hoort nu eenmaal niet thuis in hokjes, eerder is het een way of life en dat hoor je iedere seconde op dit debuut.

Een artieste die duidelijk van alle markten thuis is. Behalve haar imponerende stemgeluid dat ergens zweeft tussen Lydia Lunch en PJ Harvey, bewandelt An allerlei muzikale paden. Als er al één constante in zit dan is het dat van het donkere, om niet te zeggen bij momenten het macabere.

Muziek die wel flirt met alle decennia en stijlen (en dan gaat dat van Nico tot zelfs Siouxsie & The Banshees), maar tegelijkertijd ook zeer tijdloos aanvoelt. Muziek die uit het leven gegrepen is zonder dat het al te pathetisch wordt, songs met een groot buikgevoel. Soms wat avant-gardistisch, en dan weer pop noir. Rauw, maar met oog voor details. Altijd met een hoek af zoals dat heet, maar ook altijd toegankelijk. Kwestie van die kerk die in het midden moet. Voor wie een recensie liever in één woord wil: imponerend.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More