Home Belgisch CLCKWS.

CLCKWS.

by Nel Mertens

Brutale Belgen? Hard klinkt het in elk geval wel en ze gaan alvast geen enkele maatschappelijke gevoeligheid zomaar uit de weg. Bij deze de kans om dat te ontdekken in het interview met hardcorepunkband CLCKWS en op 1/3 ook live in muziekcentrum Kinky Star in Gent. Of elders, want hun concertagenda is alvast flink gevuld!

Foto (c) Nous Davidse

Wat schuilt er achter jullie bandnaam? Wat betekent deze voor jullie?
De tijd staat nooit stil, echter blijkt de algemene problematiek omtrent het behalen van een sociale, zorgzame en samenhangende samenleving na al die jaren hetzelfde. Oorlogen brachten tijdelijke evoluties met zich mee, revoluties verbroken taboes en kaarten de belangen van de arbeidersklasse aan. Spijtig genoeg gunt de ouderdom van ons als mensheid, ons geen wijsheden, daar mensenrechten nog steeds geschonden worden, geld nog altijd boven solidariteit staat en de ongelijkheid in opmars is… en tik tok tik tok de klok tikt door.

Hoe is de band ontstaan? Waar leerden jullie mekaar kennen?
Seppe en Neb begonnen CLCKWS nadat hun toenmalige band ermee ophield. Het genre hardcorepunk werd gekozen door gemeenschappelijke interesses in muziek, waarnaast ze beide hun duidelijke mening en frustraties wilden uiten in muziek. Nadat Eva en Carlos de band verlieten, zijn Jef en Damien redelijk snel mee op de kar gesprongen. Seppe nam de micro over van Eva, Damien de bazz-zoundz van Seppe en Jef had nood aan kinderopvang, vanwaar hij met zijn stokjes mocht spelen en op de trommeltjes kon slaan.

Foto (c) Nous Davidse

Hoe ontstaat een nieuw nummer?
Neb en Jef komen het vaakst af met ideeën voor nieuwe nummers, daar de basis van een CLCKWS-nummer vaak rust op de gitaar en drum. Achteraf fluistert God ons heilige boodschappen in en belt Trump ons zijn toekomstvisie door, zie hier de songteksten.

Hoe omschrijven jullie je muziek zelf het liefst?
Zeer leuk en energiek om te spelen, hopelijk even aangenaam om naar te kijken en luisteren. Het geluid dat je hoort, classificeren we onder hardcorepunk, een mix van oldschoolbands zoals Minor Threat en de jongere Amerikaanse scene, bv. Torso en Punch. Serveer hier nog een sausje realistisch pessimisme bij, wat maatschappelijk kritische kruiden, een goede portie zelfreflectie en een dikke laag vettig plezier.

Foto (c) Nous Davidse

Waar zouden jullie de band graag zien staan binnen enkele jaren
Derde album, Europese tour, een huiskamerconcert in uw huis of kelder, als opener op de officiële afschaffing van de monarchie.

Wat is jullie eerste muzikale herinnering?
Het leuke aan ons groepje is dat we allemaal verschillende smaken hebben binnen muziek. Jef heeft bv. nog in twee andere bands, Seppe luistert naar Taylor Swift on repeat, Damien wordt high van Queens of the Stone Age en Ben luistert naar jazz en 50’s muziek in z’n auto.

Wat is jullie muzikale natte droom?
Indien we naast het verversen van onze bedden ook nog coole shows op coole locaties met coole bands kunnen spelen, zijn we blij. Hiernaast willen we het publiek aanzetten tot zelfreflectie en kritisch denken. Grave dancemoves en meezingen wordt uiteraard enorm geapprecieerd, DANKUWEL LEZERS!

Wel, DANKUWEL CLCKWS!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More