Home ReviewsAlbum Reviews ANGEL FACE – s/t (Slovenly)

ANGEL FACE – s/t (Slovenly)

by Patrick Bruneel

Wie al eens zin heeft in een onvervalst potje Japanse garagepunk kan sinds 2021 terecht bij het uit Tokio afkomstige kwartet Angel Face. Na twee jaar te hebben vertoefd in de ondergrond snoof het label Slovenly eens goed door in de vervuilde lucht van de grootstad en besloot om Angel Face onder hun hoede te nemen.

De single I Can’t Go Back werd vooruitgeschoven ter aankondiging van een langspeler, waar dat nummer, zoals het in punkkringen wel meer gebeurt, niet op het album prijkt. Verder pushen dan maar met het geestige You Ain’t My Angel, dat de plaat mag openen.

Ramones-gewijs roept drumster Rayco al snel haar “one two three four” en de band is vertrokken voor een leuk potje behoorlijk lo-fi klinkende punk- en garagerock waarbij ze hun voorliefde voor eerder genaamde Ramones niet onder stoelen of banken steken.

Het is niet de enige band die we in het geluid van deze bende jonge snaken horen. Landgenoten als Teen Generate en American Soul Spiders maar ook vroege Britse punkrockers als Real Kids behoren tot de idolen van Angel Face.

Tien korte nummers staan er op hun plaat, nummers die tussen één en twee minuten en een ‘sjiek’ duren, met de nadruk op liedjes onder de twee minuten. De essentie, zonder herhalingen. Rammen, gaan en uitgeput neervallen. Energiek razen heet dat, zoals alleen Japanners het kunnen. Altijd weer net dat tikkie extremer dan de rest.

BANDCAMP / FACEBOOK ANGEL FACE / FACEBOOK SLOVENLYYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More