Home Belgisch AMONGSTER – Waisters (V2 Records)

AMONGSTER – Waisters (V2 Records)

by Bart Verlent

Op vrijdag 8 maart verschijnt het langverwachte tweede album A New Arrival van Amongster. We kregen al het titelnummer Home en Be Someone te horen uit deze plaat als teasers. Vooral bij het laatste nummer viel op dat Thomas Oosterlynck de gitaar uit het Amongster-geluid meer op de achtergrond heeft geplaatst en zich vooral op de elektronica heeft gestort.

Dat is met Waisters ook het geval, op deze song is geen gitaargeluid te vinden. Op zich geen gemis. Het is klassevolle elektropop die in de lijn ligt van de vorige Amongster nummers. Niks echt indrukwekkends omdat nogal veel bands tegenwoordig dit typisch steriel zweverig elektropopgeluid hebben.

Voor zijn debuut werkte Thomas samen met Jasper Maekelberg van Faces On Tv als producer. Voor de nieuwe plaat zat Reinhard Vanbergen achter de knoppen, en toch blijkt dat Thomas op de nieuwe songs wel dicht in de buurt komt van de Faces On Tv-sound.

Waisters is zeker geen slechte song, maar of het echt potten gaat breken daar vrezen we een beetje voor.

Amongster kan je aan het werk zien op:

09/03 – Fnac, Gent
14/03 – Café Café, Hasselt
28/03 – De Studio, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More