Home ReviewsAlbum Reviews ALL THEM WITCHES – ATW (New West Records).

ALL THEM WITCHES – ATW (New West Records).

by Nel Mertens

Terwijl ze voor hun vorige album Sleeping Through The War (2017) uitpakten met een grote productie met veel arrangementen, kozen de psychrockers van All Them Witches voor de opvolger een andere aanpak. Voor hun vijfde studioalbum nam het viertal uit Nashville de productie zelf in handen en werden de nummers opgenomen in een hut in Kingston Springs. Het resultaat is het intieme album ATW geworden. All The Way…

Albumopener Fishbelly 86 Onions brengt meteen een portie met vurig gitaarwerk en met hammondorgel doordrenkt opwindend rockgeweld. Als een hamburgerbroodje, rijkelijk gevuld met al wat we niet nodig hebben, maar wel voorzien van alles waar we van houden.

Iets meer ingetogen klinkt Workhorse met zijn zorgvuldig gekozen bluesriffs en  percussie, terwijl 1st vs. 2nd dan weer de psychedelische stonerrockgitaren volledig opentrekt, voorzien van een sneer vuile ruigheid.

Half Tongue gaat weer de rustigere tour op met bluesy gitaren en meer uitgesmeerde vocals. Diamond was de tweede single bij het album. Eén van onze favorieten, al was het maar omdat het een Nine Inch Nails-sfeertje uitdraagt. Uitdagend zwoel met een tikkeltje dramatiek . Een nummer dat er van a tot z staat.  

Bluesliefhebbers zullen Harvest Feast vooral kunnen smaken, terwijl wie meer van de experimentele sound houdt wellicht voor HJTC kiest. Moeten we het jullie nog vertellen? Het experimentelere HJTC is het nummer dat ons het meest bij de keel greep.

Afsluiten doen ze met Robs’ dream. En dat klinkt zoals iedere Rob hoort te dromen: traag, met roffelend floeren drums in een vocaal zachte omhelzing…

Na hun vorige, groots klinkende album, het spelen van grotere shows, grotere tours… lijkt het album ATW het essentiële van All Them Witches als band te herdefiniëren met intense, minder ‘afgeborstelde’, intiemrauwe nummers. Wij kijken alvast uit naar hun liveperformance binnenkort!

All Them Witches begint weldra aan de BENELUX-tournee:

17/4: De Zwerver, Leffinge

18/4: De Casino, Sint-Niklaas. Lees ook onze concerttip.

19/4: MOD, Hasselst

20/4: Paaspop, Schijndel (NL)

4/5: Nijmegen Sonic Whip Festival, Nijmegen (NL)

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More