Home ReviewsAlbum Reviews ZEE SKIRTS – Only The Bad Sleep Well (W.E.R.F. Records)

ZEE SKIRTS – Only The Bad Sleep Well (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

W.E.R.F. Records is bezig een record aantal albums te releasen dit jaar en ook Zee Skirts mag zich, sinds kort, tot hun leveranciersbasis rekenen. In 2022 bracht Zeezee L’amoroso in eigen beheer een eerste langspeler, Kiki & OJ, uit en met zijn tweede mag hij zich meteen al onder het warme deken van het platenlabel van KAAP nestelen.

Op Only The Bad Sleep Well gaat Zee Skirts verder op het eigenzinnige elan van zijn eerste album al werd het deze keer een soort van conceptplaat vol nummers geschreven voor slechtslapers en dagdromers.

Dat Zeezee zelf een voorliefde heeft voor pyjamadagen mag blijken uit de afbeelding op de hoes van de plaat. Ook Japan lijkt de man genegen te zijn of dat menen we toch te mogen besluiten op basis van album opener Nightwear waarin fragmenten uit Japanse film noir te horen zijn. Ook Koko Wa Doko (vertaald: “Waar ben ik”) verwijst naar Japan al horen we weinig linken met de versie van de ondertussen alweer ter ziele gegane band Ahomushi, die ooit diende als intro muziekje voor de anime serie SOUNAN Desuka.

Zee Skirts maakt herkenbare, op het eerste zicht vrolijke liedjes die door het gebruik van de blazers altijd wel iets feestelijks in zich dragen. Soms neigen ze zelfs een beetje naar het cabareteske zoals in Peeling The Ceiling. Enige gekte is de man duidelijk niet vreemd.

Hoewel de nummers op het album soms een beetje alle richtingen uitgaan, worden ze mooi samengehouden door het stem timbre van Zeezee en de verfrissende klanktaal. Een interessant plaatje dus dat wat rek zet op de comfortzone van W.E.R.F. Records.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More