Home ReviewsAlbum Reviews WÜK – Hit By Frailty

WÜK – Hit By Frailty

by Bart Verlent

Sinds 2017 maken Bart Depoortere, Kurt Herman, Roos Van Moortel en Wim Clapdorp onder de naam WÜK sfeervolle gitaar-gedreven instrumentale postrock die in de lijn ligt van Tortoise, Slint en Slowdive.

Het Gentse viertal creëert een muzikaal landschap van meanderende nummers met hier en daar een kolkende stroomversnelling. In 2019 nam WÜK ons op hun debuutalbum mee op een intrigerende instrumentale roadtrip waar nu pas een vervolg op is gekomen.

© WÜK

Hit By Frailty heeft de menselijke (mentale) kwetsbaarheid als rode draad. Huidhonger, het opgeven van privacy, escapisme en vatbaarheid voor allerhande verslavingen zijn inspiraties geweest voor de nieuwe nummers. Niettemin resulteert dit in opgewekte klanken en sferen, zodat het een intieme ‘mind-travel’ is geworden vol verrassende wendingen en een gezonde dosis humor.

Het album is integraal en live opgenomen in de eigen Parallel World repetitieruimte tussen mei 2020 en maart 2021. Daarna gingen de nummers richting de mixtafel van Gert Keunen van Briskey, die ook tekende voor de postproductie en mastering. Voor Keunen was dit een primeur aangezien hij dit voordien enkel deed voor zijn eigen muziek.

Op deze tweede WÜK-plaat staan vier intense, sfeervolle songs van gemiddeld 8 tot 9 minuten. Het viertal flirt op deze songs met pakkende postrock en gedreven shoegaze. Er wordt meer gebouwd op sfeer dan op donkere gitaarriffs waardoor er af en toe wat licht in de duisternis komt. Het verhaal dat de band vertelt, kent zo ook meer variatie dan voorheen.

Met Hit By Frailty heeft WÜK een gevoelige en gevarieerde plaat gemaakt die één mooi geheel vormt. Elk nummer vult het andere perfect aan. Het viertal is nog steeds moeilijk in één vakje te steken, dat maakt hun nummers en geluid zo boeiend en interessant. Het valt op dat ze met deze plaat nog verder gegroeid zijn als groep en zo nog hechter klinken dan voorheen.

Ja kan WÜK live aan het werk zien op:

17/09 – Tater Op ’t Water, Mechelen
23/09 – The Pits, Kortrijk
14/10 – Villa Anamma, Gent
09/11 – Bolwerk, Kortrijk

FACEBOOK/BANDCAMP/ INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More