Home ReviewsAlbum Reviews WH^RL – wh^rl (Tiny Room Records)

WH^RL – wh^rl (Tiny Room Records)

by Bert Geurts

Eind november verscheen het solodebuut van de 59-jarige Jurgen Veenstra uit Groningen op het DIY-label Tiny Room Records. Aangezien we altijd wel aangenaam verrast worden door wat dit sympathieke label uitbrengt, willen we deze verse worp, hoewel wat laattijdig, doch welgemeend bespreken.

De ervaren Jurgen droeg reeds vele malen bij aan bands als Avery Plains, Moan en Moonlizards, maar dit keer neemt hij ons mee in zijn intieme DIY-huiskameropnames waarbij we gedurende 15 songs een breed, muzikaal spectrum horen vol lo-fi, indie, blues, folk, ambient en noise.

Na het vreemde openingsnummer The Town’s All Rich trekt de zanger ons op Tell Me How You Do It dichterbij voor een intiem gesprek in zijn living. Bij een kampvuur in de woestijn is ook een manier op Turning Reason Into Water, begeleid door een banjo en slidegitaar.

Scraps klinkt weids, zoekend naar verlossing, op zijn Daniel Johnstons, en Hellfire Playground is heerlijk melancholisch. Terwijl het treurende pianospel op Evil Tangerine en Laughter On Parade ons meeneemt door de wondermooie stem, horen we op Sisters Take A Lot en One Dead Family dan weer de krakerige frustraties in een grootstad.

Eenzaamheid, schroom en onzekerheid wordt verhalend beschreven in Little Bird en Salamander en slotnummer Jubilee is een mooie ode aan vriendschap en familie.

De opnames op dit album zijn direct en in-your-face, wat voor een warm gevoel zorgt alsof de muzikant naast je in de kamer zit te spelen. Het doet ons denken aan Geoff Farina’s Secret Stars of het ons dierbare Sparklehorse.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More