Home ReviewsAlbum Reviews VERLIN – Walking The Dog (Eigen Beheer)

VERLIN – Walking The Dog (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Verlin is de band rond singer-songwriter Pascal Verlinden die in het verleden samenwerkte met Werner Pensaert, The Radios, Soulsister en Jean Blaute. Ook verzorgde hij de backings bij het duet Don’t You Try Me van Sarah Bettens en Frankie Miller. Hij stond twee jaar op rij op het Dranouter Folk Festival en bracht een solo-album uit bij Map Records. Sinds 2017 brengt hij muziek uit onder de naam Verlin. Na twee ep’s heeft hij nu een album klaar met zijn band (Thierry Volders op gitaar en Willemijn de Krey op cello en backings.)

(c) Verlin

Het album werd geproducet door Jenne Decleir. Op het album horen we oprechte folkrock die recht uit het hart komt. Het valt onmiddellijk op dat Pascal Verlinden een pure singer-songwriter is die knappe songs kan schrijven. De backings en strijkarrangementen van Willemijn en de warme gitaar klanken van Volders geven de songs meer flair zodar de nummers naar een hoger niveau getild worden.

We horen hier en daar echo’s van Fleetwood Mac en The Beatles, kwaliteitssongs dus. In sommige nummers (Gallery, Dr King en Winner) komen er helaas keyboard klanken bij die de songs meer slecht doen dan goed. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. Topmomenten zijn de psychedelische rock van The Moment, het ingetogen pareltje She’s Home, de pure americana van Distance en Dr King en de akoestische afsluiter What Is Love.

Walking The Dog is een hele knappe plaat van drie klassemuzikanten die elkaar perfect aanvullen.

FACEBOOK

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More