Home ReviewsAlbum Reviews VERA SOLA – Peacemaker (City Slang/Konkurrent)

VERA SOLA – Peacemaker (City Slang/Konkurrent)

by Bart Verlent

Danielle Aykroyd is de dochter van acteurs Dan Aykroyd en Dona Dixon maar besloot om toch niet in de voetstappen van haar ouders te treden. Sinds 2017 brengt ze donkere muziek uit onder de naam Vera Sola. Ze debuteerde met de ep Last Caress waarop ze nummers van Misfits een nieuwe eigen bewerking gaf. In 2019 verscheen het debuutalbum Shades dat ze volledig alleen opnam en waarop ze ook de instrumenten zelf inspeelde. Het is een heel pure plaat waarvoor Danielle zich liet inspireren door Leonard Cohen en Nancy Sinatra. Op Peacemaker gaat ze op alle vlak veel breder.

© Vera Sola

Aykroyd begon aan de nieuwe plaat in 2019 in Nashville met een hele lading muzikanten die haar arrangementen tot leven brachten. Deze keer wou ze een combinatie maken van het donkere rommelige geluid van Tom Waits in de jaren tachtig, en de composities van Antonin Dvorák. Hoewel Vera Sola best ambitieus is, was het toch niet de bedoeling dat het zó lang zou duren om Peacemaker te maken. Maar door persoonlijk verlies, woede en wanhoop over het klimaat en ziekte, liep alles heel wat vertraging op.

De nieuwe plaat klinkt een stuk gevarieerder dan zijn voorganger. Dat komt niet alleen door de bredere arrangementen, ook de sfeer verandert verschillende keren doorheen het album: van gedreven en opgewekt tot donker en meeslepend. Vera neemt ons mee op een trip langs duistere, mysterieuze wegen met prachtige ballads, ingetogen bluesrock en sfeervolle donkere, naar Tom Waits ruikende, late evening songs. Daar komt nog bij dat de stem van Danielle nog meer karakter heeft gekregen. Het geeft de plaat een donkere en doorleefde vibe.

Deze tweede Vera Sola langspeler is er eentje om in de late uurtjes met een goed glas te beluisteren, zo komt het volledig tot zijn recht.

Op donderdag 23 april komt Vera Sola de plaat voorstellen in Rock Lobster in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More