Home ReviewsAlbum Reviews USHUAIA & THE WANDERLUST ORCHESTRA – End Of The World

USHUAIA & THE WANDERLUST ORCHESTRA – End Of The World

by Bart Verlent

Ushuaia is componist, producer en multi-instrumentalist. Hij ziet zichzelf als een globetrotter die altijd old school reist zonder GPS of smartphone. Hij gaf zijn muziek het etiket “geo-muziek” en die varieert van folk, elektro, hiphop, soul, jazz tot orkestraal. Zijn debuutalbum End Of the World nam hij op met The Wanderlust Orchestra dat bestaat uit muzikanten die hij ontmoette op zijn reizen.

© Ushuaia

End Of the World is eigenlijk de soundtrack bij Ushuaia’s reizen en staat vol kleurrijke songs met warme stemmen, vrolijke percussie, een lading blazers en veel enthousiasme. Voor de liefhebber van avontuurlijke muziek van over heel de wereld is dit een leuke trip waarop je van het ene continent naar het ander wordt gevoerd. Het is dan ook een bijzondere luisterervaring van begin tot eind.

Vorig jaar bracht Ushaia de instrumentale versie van deze plaat uit en nu hebben ook de prachtige stemmen een plaats gekregen en dat is zeker een meerwaarde. De begeleidende stem die sommige intro’s inspreekt is eerder irritant en verstoord de chille vibe van de nummers. Dat is evenwel het enige minpuntje van deze muzikale wereldreis.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More