Home ReviewsAlbum Reviews TWIN TOES – Long Story Short (Capitane Records)

TWIN TOES – Long Story Short (Capitane Records)

by Bart Verlent

In 2019 ontmoetten Antoine Geluck en Nicolas Mouquet elkaar voor het eerst en ze begonnen meteen muziek te maken. Ze wisten niet echt waar het allemaal heen ging, maar ze wisten wel dat ze allebei een nieuwe start in hun muzikale leven wilden. Ze ontdekten dat ze eenzelfde passie voor verhalen deelden en beide een fascinatie hadden voor de films van Miranda July, Hayao Miyazki, Daniel Kwam en Daniel Scheinert. Storytelling en surrealistische films werden al snel de belangrijke inspiratiebronnen voor Twin Toes.

© Twin Toes

Het debuutalbum Long Story Short is het resultaat van uren jammen, onrealistische ideeën, grappen zonder einde en lange nachtelijke gesprekken. Maar vooral, het resultaat van een ongelooflijke vriendschap tussen de twee Brusselse producers die ze samenvatten in tien (omdat iedereen tien tenen heeft) indiepopparels vol creativiteit en speelsheid.

Ze slaagden erin een ruimte te maken waarin melancholie en humor samenvloeien. Ze schreven leuke verhalen die, hoe minder dat ze probeerden, des te persoonlijk ze klonken.

Zo krijgen we op dit album absurde verhalen/liedjes over rouwen over haarverlies, verliefd zijn op eieren, willen transformeren in de smartphone van een meisje en in de oceaan leven met een kreeft als beste vriend.

Even speels en kleurrijk als de teksten is ook de muziek. Elk nummer baadt in een dromerig sfeertje waarin Antoine en Nicolas spelen met geluidjes en iets heel kleurrijks opbouwen. Een heel bijzonder geluid waarin elementen van Dirty Projectors, Vampire Weekend en Tame Impala samenkomen en zo een unieke wereld vormen die je instant vrolijk maken.

Long Story Short is een geniale popplaat. Als het duo deze plaat ook live zo subliem kan brengen, dan wacht hen nog een geweldige toekomst.

Twin Toes stelt het album live voor op:

15/10 – Botanique, Brussel
22/11 – Afsnis, Gent

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More