Home ReviewsAlbum Reviews TUMC – Drift (Eigen Beheer)

TUMC – Drift (Eigen Beheer)

by Pieter Walcarius

TUMC aka The Ugly Monkey Conspiracy is het alter ego van Tom Van Mele. Een gedreven composer/artiest uit Gent. Drift is de verzamelnaam die Tom gebruikt voor de vijf songs die hij zelf omschrijft als ‘meandering buildups’. Kronkelende postrock- en ethnic-/electric- nummers die zorgen voor bepaalde stemmingen en emoties, afwisselend door verschillende instrumenten en geluiden.

© Tom Van Mele

Isles Des Sponta is een nummer dat je meesleept in een tristesse van drums en gitaar. De track is meerlagig en bouwt verschillende keren een spanningsveld van emoties op. De violen zorgen ervoor dat het nummer nog krachtiger en dreigender overkomt, maar telkens opnieuw keert de rust terug op het eiland en zorgt deze voor een zeer aangename sound. Postrock wordt hier alle eer aangedaan.

Detunedaromas creëert een intieme dubsfeer die begeleid wordt door een vrouwelijke stem. De etnische geluiden wanen je tussen een inheemse stam die zich voorbereidt op een ceremonieel ritueel. De elektrische sound maakt de track mysterieus en prikkelend voor het oor. Het nummer doet ons denken aan werk van Jorge Reyes en Antonio Zepeda.

Magma is doorspekt met een gitaar die het voortouw neemt. De eenvoud siert hier en zorgt voor een mooie, rustgevende, gebalanceerde song. Perfect te vergelijken met vloeibare gesteenten die sierlijk naar beneden glijden en waar je ogen uren kunnen in verdwalen.

Capo is een track die je best beluistert net voor het slapengaan met de koptelefoon, in je kussen genesteld, lekker wegdromend. Een mooi harmonisch nummer dat zichzelf meer dan de baas is.

Als afsluiter hebben we Final Drops: een betoverende track die je meeneemt in een soort tranceyogasfeer. We horen hier invloeden van Two Thousand And Seventeen van Four Tet, maar na 2 minuten dertig bouwt de track lekker op met een vette bassound en elektrische en eclectische sounds die het nummer perfect laten uitfaden.

Kortom: mooie nummers die wel een luisterbeurt verdienen, TUMC is te vinden op Soundcloud.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More