Home ReviewsAlbum Reviews TIEWAI – Westkust Connectie

TIEWAI – Westkust Connectie

by Bart Verlent

De Genkse rapper Tiewai houdt van samenwerkingen; zo maakte hij deel uit van het gelegenheidscollectief Goeie Jongens, voor de single Minchia Wa Een Tijd werkte hij samen met Zwangere Guy. Hij bracht ook het album RxT uit dat hij opnam met Ricca en het nummer Mijlpalen is een samenwerking met Stikstof. Voor deze nieuwe ep trok hij naar het verre West-Vlaanderen om opnames te maken met rapper Low G en producers Wits en Chillow.

© Tiewai

Elke track is door Tiewai voorzien van heftige, harde woorden en ook de instrumentale versie van de nummers staan op de ep. Chillow maakte Tweede Adem, een vrij donkere track met lome beats en vrij mysterieuze soundscapes. Producer Wits stond in voor Figaro waar we warme 70’s soul invloeden in horen. Op die track krijgt de Limburger ondersteuning van de Kortrijkse rapper Low G. In tegenstelling tot de gemoedelijke flow van Tiewai zet de West-Vlaamse rapper er wat meer vaart achter, wat zorgt voor een aangename afwisseling.

Tiewai’s inspiratie lijkt wel eindeloos. Sinds 2021 brengt hij elke zes maanden een nieuw album uit en dat levert altijd een boeiende plaat op. Door met andere producers en rappers samen te werken, verplicht hij zichzelf om zijn comfortzone te verlaten wat zorgt voor boeiend en spannend materiaal.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More