Home ReviewsAlbum Reviews THE VERY VERY DANGER – Witness The Legitness (9000 Records).

THE VERY VERY DANGER – Witness The Legitness (9000 Records).

by Wout Meganck

Opzij opzij want hier is eindelijk de langverwachte plaat van The Very Very Danger! Zet je schrap want als Kitty, Bunny en Bear van jetje geven zal je het geweten hebben. Compromisloos rammen, een scheutje Rage Against The Machine, wat Black Sabbath erbij en afkruiden met stonerrock en veel gekte: dat is zowat het motto van dit trio.

De band bestaat al sinds 2016 maar er was nog geen album verschenen. Daar komt dus nu verandering in. Deze gekte beschrijven is onbegonnen werk. Zelf doen ze het als volgt: new powerhouse on block bring mortarpop garagedoom rokroll all danger all time with members of Mozart….

Bij de opener GG afk Noob denken we spontaan terug aan dat legendarische nummer van De Raggende mannen: Poep in je hoofd, met die zinsnede “Zal ik jou eens effe lekker in je bek schijten”. Hopla een aantal curieuzeneuzen minder want dit is snoeihard met een knipoog naar Rage Against The Machine. We hielden het niet voor mogelijk maar Lite my Litah gaat zowaar nog hoger in het toerental. We kunnen alle nummers aflopen maar geloof ons vrij, eigenlijk gaat dat ritme en de into-your-face-muziek aan één stuk door tot op het eind.

Whaaahwhoowhoo. Niemand is veilig voor dit trio. Monkeys zet je auto op stal of laat hem vermorzelen door Tesla Spoil. Memes waren nooit zo spannend als op deze plaat. The Meme Theme is opnieuw snoeihard, onze oren tuiten maar we zijn al heel blij dat we niet de drums zijn van Bunny in het nummer Tipi. En als al deze gekte nog niet genoeg was, dan is er ook nog Watashi To Kite – ongrijpbaar. Bekijk de clip en beluister het liedje en probeer te vatten wat je ziet en hoort.

Bent je er nog? Loop dan als de bliksem naar de winkel en haal deze gekte in huis.

Fotocredit (c) The Very Very Danger

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More