Home ReviewsAlbum Reviews THE SHADOW PROJECT – A Tale Of Darkness And Light

THE SHADOW PROJECT – A Tale Of Darkness And Light

by Nel Mertens

Met The Shadow Project komt Gentenaar Ides Buysse voor het eerst uit zijn schaduw. En het is een donkere schaduw, die hij met klem neerzet met zijn soloproject.

“Een duistere reis door de onderwereld van een gekwelde ziel. Een omzwerving naar het licht en de eeuwige strijd binnenin. Of het nu donker of licht is … De feniks staat op … Nogmaals.”

Hij laat ons meteen drie tracks horen die hij verzamelde op het digitale mini-album A Tale Of Darkness And Light. Je kan het beluisteren en aankopen via Bandcamp.

Demonisch theatraal klinkt Forever Shining Bright (Chapter I – Into The Darkness), met in de intro dominant zware ritmes, die overgaan in dansbare beats. Scherpe synthlijnen en verlichtende toetsen op de achtergrond kaderen de vervormde vocals, vergezeld van angstkreten. Een straf edm-geluid voor horrorzieltjes. Heel wat synthpopelementen horen we in het enorm dansbare Our Home, hoewel de melancholie geen seconde wegvalt.

Het tangoritme omarmt ons voor het eerst in kilte…. Tango De Los Muertes (Chapter II – Forever Shining Bright) brengt daarmee ook meteen dramatiek in het verleidingsspel tussen de doordrukkende beats en de elegante synths. De spoken vocals dringen zich dominant op in deze sterk opgebouwde track.

Wat voor ons overbodig klonk, was het – spanningsverhogende, maar veel te sterk aanwezige – oplopende alarmgeluid (genre botsautootjes) in de laatste twee tracks. Maar dit als enige kritische noot, voor dit knappe debuut van The Shadow Project! Drie stevige nummers die de soundtrack van ofwel je nachtmerries ofwel je meest passionele verbeelding kunnen zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More