Home ReviewsAlbum Reviews THE RESIDENTS – Fingerprince (Cherry Red)

THE RESIDENTS – Fingerprince (Cherry Red)

by Patrick Bruneel

Cherry Red gaat onverdroten verder met het heruitbrengen van het werk van de legendarische The Residents. Uiteraard wordt elke uitgave voorzien van uitgebreide liner notes en ook muzikaal valt er steevast veel te genieten, ook voor hen die de originele plaat al jaren of decennia in de kast hebben staan.

Deze keer is het de beurt aan Fingerprince, het derde album (na Meet The Residents en The Third Reich’n’ Roll) dat alweer uit 1977 dateert.

© The Residents

Uiteraard werden de originele opnames gebruikt die werden opgepoetst, de reeks heet niet voor niks pREServed, en in hun archieven dook de band het niet eerder op vinyl verschenen Leapmus op, een vroege versie van onderhavige plaat.

Tournament Of Roses RDX Suite, de afsluiter van deze dubbellp, is dan weer een tijdens de lockdown van 2021 herwerkte versie van Fingerprince, gepuurd uit de originele multitrack tapes. Zoals we van deze bende weirdo’s uit San Francisco gewoon zijn, klinkt die nieuwe versie weer helemaal anders dan we hadden verwacht.

Uiteraard blijft er steevast een mysterieus randje rond de band hangen, die inmiddels toch ook alweer meer dan 50 jaar actief is. De in nevelen gehulde archivaris schrijft het begeleidende boekje vol en al weet iedereen nu wel zo ongeveer wie er tegenwoordig bij The Residents speelt, echt duidelijk wordt het nooit. In de tijd van Fingerprince zelf wisten alleen ingewijden wie het waren. Die verloren gegane pure geheimzinnigheid komt volop weer tot leven bij het horen van deze op uitstekende wijze gereanimeerde nummers, Godsong en You Yesyesyes op kop.

Bestellen kan via deze link.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More