Home ReviewsAlbum Reviews THE BIG MOON – Here Is Everything (Fiction)

THE BIG MOON – Here Is Everything (Fiction)

by Bart Verlent

Normaal had het derde album van The Big Moon er al veel sneller moeten zijn, maar omdat zangeres en gitarist Juliette Jackson zwanger was en corona volop woedde, werden de opnames uitgesteld. Tijdens de lockdown gaf Jackson gitaarles aan haar fans via Zoom. Zo kon ze de huur zo de huur te kunnen betalen tot ze moeder werd van een dochter. Op Here is Everything heeft ze al die gevoelens, zowel van onzekerheid tijdens de coronaperiode, als het intense geluk en de schrik van het moederschap, omgezet in muziek. Het album klinkt dan ook helemaal anders dan het vroegere werk van deze Londense band.

© The Big Moon

Op de vorige platen bracht het viertal vooral speelse melodische nummers, nu gaan de tracks een stuk dieper. Jackson klinkt ook rijper dan voorheen.

The Big Moon maakte een album met elf straffe indie tracks die hun vroegere werk doen wegsmelten. Niet dat hun vorige songs niet goed waren, maar hier lijken de bandleden elkaar beter aan te vullen en zo sterkere songs af te leveren die niet alleen voor tieners bedoeld zijn.

Met deze plaat zal The Big Moon zeker harten veroveren op de zomerfestival volgend jaar. Here Is Everything is dan ook een feelgoodalbum met allemaal meezingers die volledig tot hun recht zullen komen op een volle festivalweide.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More