Home ReviewsAlbum Reviews TEST DEPT – Disturbance (One Little Indian)

TEST DEPT – Disturbance (One Little Indian)

by Yves Van der Straete

Throbbing Gristle, Einsturzende Neubauten, Swans en Cabaret Voltaire. De enige die we in deze top van de hiërarchie van de industrialscene durven toevoegen is Test Dept. Test Department of Test Dept, zoals u het wil uitspreken.

Toen dit collectief in 1997 er een punt achter zette, dachten we dat hun zwanenzang gezongen was. Twee jaar geleden hoorden we geruchten dat ze terug gingen optreden en eerlijk gezegd zaten we niet echt te wachten op een epiloog van wat ooit was. We hebben al teveel flauwe afkooksels gezien van groepen die er na twintig jaar terug staan om een beetje gemakkelijk geld te verdienen op de rug van hun fans.

In 2016 stonden we in de Turbinenhalle in Oberhausen op het ondertussen ter ziele gegane Maschinenfest en waren we heel gespannen om Test Dept terug te zien na al die jaren. En ja alle verwachtingen werden ruimschoots ingelost, het was een exquis optreden waar we met veel plezier op terugblikken.

En dan is er een nieuw album. Disturbance, acht nummers geheel in de lijn van het ouder werk. Enkel het nummer Landlord is een beetje anders en kon zo op een plaat van Underworld staan, dezelfde sound en niet wat je zo zou verwachten van Test Dept. Voor de oudere fans is dit een juweeltje van een schijf. De zo herkenbare speciale klanksfeer, tribale drum en percussie is natuurlijk nog altijd de rode draad in hun werk , maar toch is er een beetje meer kruiding. Is het de leeftijd of de tijdsgeest? Feit is dat ze met dit album ook de jongeren zullen aanspreken die Test Dept niet kennen. Deze cd is een topper in het genre, die je weliswaar luid moet spelen om er iets aan te hebben. Dit is muziek die je vooral moet voelen, niet alleen met de zintuigen maar ook fysiek.

The Future is Here. The Past rules the Present. Speak Truth to Power.

En draai het volume maar goed open.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More