Home ReviewsAlbum Reviews TARAHUMARA – How We Once Looked Upon Tomorrow

TARAHUMARA – How We Once Looked Upon Tomorrow

by Bart Verlent

Alexander Serneels en Wonne Joosen maakten vroeger deel uit van de indierockband Humble Flirt waarmee ze in de finale geraakten van Humo’s Rock Rally. De band is echter nooit verder geraakt. Twijfels en te veel rekening houden met ideeën en meningen van anderen deden hen de das om. In de periode dat het duo eraan begon te denken om terug muziek te maken, deden Wonne en Alexander vaak lange looptochten in de Ardennen. Zo kwamen ze op de naam Tarahumara die verwijst naar een Mexicaanse stam die fervent aan ultralopen doet.

De titel van de ep verwijst naar de periode waarin het duo er nog aan twijfelde of een ep maken wel haalbaar was. De plaat staat dan ook in het teken van het overwinnen van drempels en twijfels door een open, nieuwsgierige en leergierige houding aan te nemen. Het artwork is van de hand van een oom van Alexander die de tekening maakte ergens in de jaren 70/80. Toen ze het beeld zagen, vonden ze het meteen passen bij hun muziek.

Serneels en Joosen kregen voor de mixing en de productie hulp van Orson Wouters (Sleeper’s Reign). Ze konden verder ook rekenen op Leen Diependaele (Samowar) die Recurse en de intro heeft ingezongen. Lukas Hermans (Sleeper’s Reign/Local Husband) deed hetzelfde bij Hyper Real en Ambroos De Schepper (Bandler Ching) gaf Moving wat meer kleur met zijn sax.

Al van bij de intro hoor je dat Wonne en Alexander niet zo evidente synthpop maken en het avontuur opzoeken. We horen Diependaele een Franse tekst aflezen terwijl ze een deuntje zingt, donkere soundscapes zwepen de boel op.

De perfecte dansbare pop van Recurse zou wel passen tussen de aanstekelijke nummers van Arsenal. Op Still Life, Philanthropy neemt een van de twee mannen de zang voor zijn rekening terwijl Leen de warme backings verzorgt. Het is een zweverige, meeslepende elektro track.

Hyper Real heeft ook dat dromerige maar de gedreven zang van Lukas Hermans in de strofe, vormt een uniek tegengewicht, een schitterende combinatie die zeker werkt. Afsluiter Moving is een combinatie van sfeervolle elektro en krautrock; een geweldig nummer om deze top ep mee af te sluiten.

Tarahumara moet niet langer twijfelen over welke weg ze uit willen en of hun nummer wel boeiend genoeg zijn. Deze ep is gewoon top! Het duo creëert een eigen unieke wereld vol afwisseling en boeiende, knappe klanken. Alexander en Wonne mogen er trots op zijn.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More