Home ReviewsAlbum Reviews STUMBLEINE – Deleted Scene (Monotreme Records)

STUMBLEINE – Deleted Scene (Monotreme Records)

by Bart Verlent

Stumbleine is het project van de Engelse producer Peter Cooper (niet de overleden Amerikaanse country ster) die in het verleden speelde bij verschillende postrock projecten. Sinds 2012 wijkt hij met Stumbleine evenwel volledig af van het postrock pad. Met dit project maakt Peter dromerige, sfeervolle muziek die vooral elektronisch getint is met af en toe een zweverige gitaar.

© Stumbleine

Deleted Scene is het achtste Stumbleine album waarop Cooper herinneringen verwerkte die zicht steeds opnieuw afspelen in zijn hoofd. Daarin wordt alles wazig om uiteindelijk uit te groeien tot een bitterzoete koortsdroom. Met deze plaat wil hij de luisteraar laten ontsnappen naar zo’n droomtoestand.

Op de plaat staan negen ingetogen tracks die we kunnen klasseren als lounge of chill out muziek. Denk daarbij aan de hoogdagen van Kruder & Dorfmeister, Saint-Germain en Groove Armada. Een soort van muzikaal behang dat gebruikt wordt om op hippe plaatsen te draaien, het stoort niet en vraagt ook niet veel aandacht.

We kunnen moeilijk zeggen dat de sound en de nummers van deze nieuwe Stumbleine uniek klinken. Het klinkt allemaal niet slecht maar we missen toch wel wat diepgang en eigenheid.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More