Home ReviewsAlbum Reviews STOOP KID – Mount Cope (V2 Records)

STOOP KID – Mount Cope (V2 Records)

by Bart Verlent

Jens Rubens speelde in het verleden bij verschillende punk, hardcore en indie-bands. Na een tijdje was het voor deze Diestse singer-songwriter tijd om zijn eigen verhaal te schrijven met zijn solo-project Stoop Kid (vernoemd naar een karakter uit de 90’s Nickelodeon tekenfilm Hey Arnold). Hij bekeek enkele YouTube filmpjes om te leren hoe hij zijn eigen songs kom opnemen en in 2019 verscheen de ep Uhm Yeah Sure bij Gazer Tapes. We merkten toen al op dat Rubens heel wat in zijn mars had en dat zijn songs echt wel top waren. Het jaar daarop volgde de tweede ep Nothing At All. Tijdens de corona-pandemie had hij genoeg tijd om een aantal nummers verder af te werken wat in 2021 resulteerde in het debuutalbum Camp Careful. Hij stelde de langspeler voor in de Muziekgieterij in Maastricht waar ze de hoge kwaliteit van Rubens opmerkten en hij artist in residence mocht zijn. Tegelijk kreeg hij een platencontract aangeboden met V2 Records.

© Stoop Kid

Mount Coupe werd dan ook voor het eerst in een professionele studio (Muziekgieterij) opgenomen. Op die manier kon hij eindelijk zijn knappe arrangementen perfect tot hun recht laten komen wat zeker een meerwaarde is voor de mooie nummers.

Op de plaat staan tien nummers waarin de singer-songwriter zingt over het leven na een depressie en de angst om te hervallen; over het verdriet om het verlies van zijn moeder en over de existentiële ellende waarmee 30 worden gepaard gaat. Langs de andere kant viert Stoop Kid dat hij het elke dag een beetje beter doet dan de dag ervoor, dat hij niet altijd naar de top reikt en dat hij simpelweg rondkomen als einddoel stelt.

In elke nummer zit dan ook wel wat licht en het is zeker het niet allemaal kommer en kwel.

De sprankelende gitaarriffs vullen Jens’ ietwat donkere manier van zingen perfect aan. De brede arrangementen zorgen ervoor dat de songs meer diepgang krijgen en geven ze een catchy randje. Het blijft jangle pop maar de liedjes zijn zeker niet meer zo lo-fi als op de voorgaande releases en dat verdienen de straffe composities van Rubens.

Stoop Kid gaat er met Mount Cope serieus op vooruit. Je merkt aan alles dat deze kerel frisse ideeën heeft en die werden nu eindelijk tot in de perfectie uitgewerkt. Niet dat de muziek nu te clean klinkt of overgeproducet, maar alles schittert meer.

Stoop Kid stelt deze topplaat voor op:

03/11 – JC De Klinker, Aarschot
05/11 – Kuub, Mechelen
14/11 – Stoemp, Brussel
25/11 – CC Den Amber, Aarschot

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More