Home ReviewsAlbum Reviews NOÉMIE WOLFS – Wild At Heart (N.E.W.S.)

NOÉMIE WOLFS – Wild At Heart (N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Met het album Hunt You bewees Noémie Wolfs dat ze de heren van Hooverphonic niet nodig heeft om indruk te maken. Helaas kwam opvolger Lonely Boy’s Paradise uit net voor de corona-miserie. Na haar release show in de Ancienne Belgique ging het land in lockdown. De plaat kreeg dan ook niet de aandacht die het verdiende. Wolfs bleef echter niet bij de pakken zitten en trok zich terug in haar thuisstudio samen met partner Simon Casier (Balthazar, Zimmerman). Het resultaat van hun huiselijke vlijt krijgen we nu te horen.

© Noémie Wolfs

Voor het eerst was Noémie betrokken bij zowel het schrijven als het producen van de nummers waardoor het een heel persoonlijk album is geworden. De nummers vertrokken vanuit een bepaalde emotie of een visie; dat merkt en hoor je evenals haar liefde voor betoverende, brede arrangementen. Om die arrangementen vorm te geven deed Wolfs beroep op een lading strijkers van het ensemble Casco Phil. Wietse Meys (Zimmerman, Warhaus, Balthazar,…) schreef de arrangementen die het gehaal omzwachtelen met een warme jas.

Wolfs vertelt het verhaal van twee geliefden die niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. Dat klinkt dramatisch, toch zijn de nummers op dit album niet zwaar op de hand. We horen pittige pop noir met een eigen gezicht die zeer catchy en dansbaar is. En al wordt er gespeeld met veel keyboard-arrangementen, toch klinken de liedjes nooit echt koel en afstandelijk door de warme stem van Noémie en de strijkers die af en toe om de hoek komen kijken.

In Love Me Love Me Not en Moonlight horen we het kenmerkend basgeluid van Casier, op die manier drukt hij ook zijn stempel op de plaat. Toch is het vooral de magische samenwerking die voor sprankelende songs zorgt vol vuur. De dramatische kant van het album komt enkel boven in het ietwat bombastische In My Wildest Dreams en het bijzonder mooie afsluitnummer Bad Luck.

Met Wild At Heart levert Noémie Wolfs weer een topplaat af die toch weer anders klinkt dan de voorgaande albums maar toch weer dat unieke Wolfs aspect heeft. Live gaan de songs van deze plaat zeker voor vuurwerk zorgen. We kijken dan ook al uit naar de releaseconcerten die plaatsvinden op:

25/11 – Muziekcentrum, Dranouter
13/12 – Roma, Antwerpen
16/02 – Zeepziederij, Bree

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More