Home ReviewsAlbum Reviews STELLA DONNELLY – Flood (Secretly Canadian)

STELLA DONNELLY – Flood (Secretly Canadian)

by Bart Verlent

Nee, Stella Donnelly is geen familie van Tanya Donnely van Throwing Muses/Belly. Stella is een Australische singer-songwriter die Billy Bragg en Courtney Barnett aanduidt als haar grootste invloeden en die in 2019 haar debuutep Beware Of The Dogs uitbracht. Op dat debuut staat toegankelijke, dromerige indiepop die redelijk lichtvoetig overkomt. Met deze opvolger graaft Donnelly veel dieper.

© Stella Donnelly

Tijdens het schrijven van Flood ging Stella op verschillende plaatsen in Australië op zoek naar inspiratie. Zo verbleef ze een tijdje in het regenwoud van Bellingen waar ze zich verloor in de natuur en zich heruitvond als muzikant. Dit proces leverde maar liefst 43 nieuwe nummers op waarvan er slecht elf op dit album staan.

Elke song op deze plaat is dan ook een klein sprankelend pareltje. De arrangementen zijn veel breder dan op de debuutplaat en de nummers hebben ook veel meer inhoud. Donnelly kreeg hulp van haar bandleden en producers Anna Laverty (Amanda Palmer, Nick Cave & The Bad Seeds…) en Jake Webb (Methyl Ethel) om een breed klankenpalet af te leveren. Ze koos er ook voor om haar nummers te componeren op piano in plaats van op gitaar en dat hoor je.

Flood is een serieuze stap voorwaarts voor Stella Donnelly. Op het debuut was al te horen dat ze veel talent heeft maar op deze langspeler komt dat nog meer naar voren. Wie benieuwd is hoe deze singer-songwriter live klinkt, kan haar aan het werk zien op 18 november in de Brusselse Botanique.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More