Home ReviewsAlbum Reviews SMÄRIS – Smäris – (Pang Pang Records)

SMÄRIS – Smäris – (Pang Pang Records)

by Patrick Bruneel

Een anarcho-postduif, in de vermomming van de baas van het gloednieuwe Pang Pang Records uit de verre stille Kempen, voorzag ons tijdens de show van Colère van een exemplaar van de eerste release op zijn kakelvers labeltje.

Als dwarse medetweebener koos hij uiteraard niet voor een actueel hardcorebandje dat zijn eerste muzikale schreden op een onvoorbereid publiek wilde loslaten. Ouden bucht eerst, al is bucht niet echt van toepassing op Smäris (de onderhuidse toespeling bevalt ons sowieso, net als de bijgeleverde postkaart waar Goelen in zijn ondergoed tegen een combi staat geleund).

De A-kant van het album kwam eerder uit op cd, de B-kant helemaal niet. Redenen te over om de volledige discografie van deze band eens op vinyl uit te brengen. Met leden die eerder speelden bij onder meer Kosjer D, Traffico, Honey Honey, Bronze, Dawn Of Liberty en nog een hele rist meer, weten we zo ongeveer wel wat we mogen verwachten. Gevarieerde geëngageerde hardcorepunk waar een atypische riff de normaalste zaak van de wereld is.

Luid, snel, melodieus, trashy en agressief, met twee brulboeien lukt dat laatste sowieso, trad de band recent nog op om deze release enigszins te promoten. Of ze de nummers, uiteindelijk zijn ze al gemaakt in respectievelijk 2016 en 2018, nog uit het hoofd wisten, weten we niet. Oefenen en oefenen en het zal wel gelukt zijn vermoedelijk.

In elk geval genieten wij met volle teugen van krakers als Levels Of Procrastination (Your Next Fears), Marble Orchard of Already Dead. Hardcorepunk spelen, gewoon omdat het fijn is om alles los te laten, daar komt het op neer. En als het u geen hol interesseert, wel, hen ook niet.

Voor wie geen platenspeler heeft biedt hun bandcamppagina soelaas, waar alles dat op deze plaat staat gratis is te downloaden. Doen, zouden we durven stellen. Een klein hersenspoelingske is altijd meegenomen.

Facebook Pang Pang Facebook SmärisBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More