Home ReviewsAlbum Reviews SHAJARA ENSEMBLE – Shajara (SAC Recordings)

SHAJARA ENSEMBLE – Shajara (SAC Recordings)

by Bart Verlent

Giorgio Debernardi is een Syrische-Italiaanse muzikant/componist die professioneel actief is in de sociale sector en voor zijn debuutplaat de persoonlijke relatie met ‘de boom’ probeert te verkennen. Het resultaat heeft hij dan ook de titel gegeven van ‘boom’ maar dan in het Arabisch: Shajara. Om zijn akoestische composities tot leven te brengen, vormde hij een achtkoppig internationale ensemble die hij dan ook de naam Shajara Ensemble heeft gegeven.

© Shajara Ensemble

Het resultaat is een album met acht instrumentale nummers waarop Debernardi de luisteraar probeert te laten ‘vertragen’. Met zo’n woorden vreesden we een beetje dat het een zweverige new age plaat zou zijn; maar dat is absoluut niet het geval.

We krijgen een toffe combinatie van jazz en wereldmuziek en regelmatig gedreven percussie. Maar er staan ook warme, ingetogen nummers op, waar het subtiele gitaarspel van Giorgio perfect in de picture wordt gezet.

Hopelijk houdt Shajara Ensemble het niet enkel bij een album, want het is echt een prachtige, rustgevende plaat met veel afwisseling die zeker naar meer smaakt.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More