Home ReviewsAlbum Reviews SERPENTS OATH – Revelation (Odium Records)

SERPENTS OATH – Revelation (Odium Records)

by Nel Mertens

Sinds hun debuut Nihil, waren de verwachtingen terecht hoog, nu we doorhebben dat het geen ‘band der nieuwkomers’ is, maar dat zanger Tes Re Oth eigenlijk James Criz blijkt te zijn, frontman van de ervaren death-/ doomband Insanity Reigns Supreme.
Dat er naar hun nieuwe release uitgekeken werd, is dus geen wonder! Revelation, het derde Serpents Oath-album is er, waarin de Duivel de hemel veroverde.

“De Eeuwige Stad is een puinhoop en de gebroken lichamen van de gasten liggen verspreid. Een spoor van bloed vloeit door de smeulende verlatenheid en ontwijding. Naar het allerheiligste der heiligen, naar de troon van God. En daar, terwijl een beroofde schepping schreeuwt van angst, zit de teruggekeerde, verbannen zoon, de verlaten zoon, de Morgenster, de Tegenstander… Lucifer, Satan, de Heer van de Hel en de Prins van de Duisternis… nu Koning van de Hemel. Verzadigd door de rijke wijn van wraak en engelachtige tranen staart hij door de verschuivende rook en onwaarschijnlijke vlammen naar de geknield en geketende serafijnen. Hij kijkt naar de dageraad van een nieuw tijdperk, een nieuw begin, een nieuwe universele orde. Hij kijkt naar zijn koninkrijk en ziet dat het goed is…”
Het is geen mooi tafereel, maar eentje dat een helse soundtrack behoeft. En dat is precies wat Serpents Oath aanlevert met Revelation. “Van jou is mijn vlees en mijn geest.” Twaalf tracks die je lichaam en geest overnemen met vlijmscherpe riffs en donderdreunen van de drums.

Baelus (gitaar), Daenum (gitaar), Draghul (drums), Mørkald (bas) en Tes Re Oth (vocals) vallen niet terug op de doomsound van Criz’ oorspronkelijke band, maar kiezen met dit project voor een eigen, straf blackmetalgeluid.

Invocatio Genesis is de onheilspellende opener, die de geboorte van het nieuwe rijk aankondigt en ons met zwoele female vocals de poorten des doods binnen lokt, want die barst in Blood Covenant meteen open. Bonzende drums en razend rauwe vocalen doen onze hartslag de hoogte in gaan.

Er wordt stevig doorgeraasd in Gateway To Tiamat, waarbij de enkele ademruimtes in de track met heerlijk drumwerk afgesloten worden, vooraleer ze overgaan in razendsnelle pompende ritmes. Indrukwekkend!

De drums krijgen geen seconde rust en gaan maar door met daarrond verbluffende, krachtige riffs en de oerschreeuw die weerklinkt in Purification Through Fire.

Invocatio Apocalyps kan je het apocalyptische intermezzo noemen: een korte, noisy boodschap van onheil, die de razernij aankondigt die volgt in Beyond The Void, Drakonian Gnosis en Path Of The Serpent.

Invocatio Ressurectio laat ons kort opstandige dreunen in doomsfeer horen, die ons tot bij de waanzin der opstanden, Cult Of Death, brengen waarin diepzware vocals worden afgewisseld met hogere grunts. Een knap opgebouwde spanningsboog in een nummer dat voorbijraast.

De melodisch scherpe riffs in Unto Typhon laten chaotische waanzin horen, waarna Pandaemonium als afsluiter zegeviert. Hou je klaar voor een orkaan over gitzwarte wateren.

Je kan al enkele tracks van het album beluisteren op Bandcamp, maar Revelation zal op digi cd, op lp en in houten verzamelbox verschijnen op 20 januari bij Odium Records.

Website Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More