Home ReviewsAlbum Reviews SAM DE NEF & CAMILLE CAMILLE – Waving (Unday Records)

SAM DE NEF & CAMILLE CAMILLE – Waving (Unday Records)

by Björn Comhaire

Sam De Nef en Camille Camille hebben iets met elkaar. De een speelde mee op de ander z’n ep en ook live zijn ze regelmatig op elkaars podia te spotten. Een gemeenschappelijke ep zat er dus aan te komen en ziedaar: welkom Waving.

Zes, uit het fijnste kristal geblazen liedjes sieren de 10″ vinyl. De Nef en Camille geven zich helemaal bloot terwijl hun stemmen zich onbeschaamd nestelen in je oor. Je kan het folk of singer-songwriter noemen, maar dan toch alleen als het echt moet. In de muziek moet er juist niets, dus laat het gewoon. Pas op, we snappen het wel: stem, akoestische gitaar, prachtige harmonieën… de link is er. Maar potten vol koffie nog aan toe, dit is toch wel iets anders dan de zoveelste folky, singer-songwriter plaat.

Tijdens de intro van opener Candy Cane moeten we even aan The Fear van Ben Howard denken en da’s helemaal niet erg. Hoogtepunt nummer twee is niet geheel toevallig ook liedje nummer twee en meteen ook de titeltrack. Mooi mooi mooi.

En dat gaat zo maar door. Zes nummers lang grijpen de twee je naar de strot met hun engelenstemmen. Engelen die al eens iets hebben meegemaakt, want ‘grain’ genoeg om de main court op Roland Garros van een nieuwe ondergrond te voorzien. Kers op de taart is ongetwijfeld afsluiter Before We Die, zeker wanneer we haast letterlijk de zang van een engeltje ontwaren in de achtergrond.

Een speciale vermelding tenslotte voor het prachtige cello en vioolwerk van Frederik Daelemans (Tamino).

Zonder overdrijven: kandidaat plaat van het jaar.

Op 9 december stellen Camille Camille en Sam De Nef hun ep voor in de Botanique in Brussel. Meer info en tickets vind je hier.

Sam De Nef – FACEBOOK / INSTAGRAM
Camille Camille – FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More