Home ReviewsAlbum Reviews AURE – A Few Notes (Mayway Records)

AURE – A Few Notes (Mayway Records)

by Bart Verlent

Aure Delaroière is afkomstig uit de Zuid-Franse regio Les Cévennes, maar ze zette pas haar eerste muzikale stappen toen ze enkele jaren in Mexico woonde waar ze haar eerste liedjes schreef. Toen ze zich later vestigde in Parijs werkte ze de nummers verder uit met Amboise Willaume (Revolver). Zij schreef de arrangementen en de Engelse singer-songwriter Piers Faccini hielp haar met de Engelse teksten.

© Aure

Voor de opnames trok Aure terug naar haar geboortestreek waar ze een kleine Romaanse kapel omvormde tot studio. De architectuur van die kapel versterkte de uitgepuurde productie nog en liet ruimte voor de identiteit van de omgeving. Op de debuutep zingt ze – in het Frans, Engels en het Spaans – over persoonlijke twijfels en liefde die geconfronteerd wordt met het verstrijken van de tijd.

De basis van de nummers wordt gevormd door het delicate gitaarspel en Aure’s mooie, warme stem, waarvan het timbre ergens ligt tussen die van Nico en Astrud Gilberto. Af en toe duikt er een soundscape of bas op maar dat zijn louter subtiele aanvullingen. De sobere, folky “less is more” aanpak werkt erg goed. Zo schittert Aure’s stem in al haar puurheid en raakt ze intens.

Op A Few Notes staan zes pure diamantjes die na elke beluistering meer en meer schitteren. Het is niet verwonderlijk dat Andy Shauf en Tom McRae als een blok vielen voor Aure en haar vroegen als voorprogramma voor hun Europese tournee. Deze pure, talentrijke artieste zal met haar knappe debuutep iedereen volledig inpakken.

Je kan Aure live aan het werk zien op:

28/11 – Rock Lobster, Antwerpen
29/11 – De Roma, Antwerpen (met Ão)
12/03 – Het Depot, Leuven (met Tom McRae)
13/03 – De Zwerver, Leffinge (met Tom McRae)
14/03 – Ancienne Belgique, Brussel (met Tom McRae)
15/03 – Reflektor, Luik (met Tom McRae)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More