Home ReviewsAlbum Reviews ROESTIG – Engelenslachter (Heibel)

ROESTIG – Engelenslachter (Heibel)

by Nel Mertens

Dat de projecten onder het label Heibel ons meestal verrassen hoeven we niet meer te vertellen. Ook Roestig deed dat al meermaals als dj, hyper- maar vooral K-popmuzikant. K-pop met de K van Kempen®, waar de artiesten graag een claim op leggen.

Arne Gentjens, de man achter Roestig, is afkomstig van het Kempense dorp Brecht, woont momenteel in Gent en maakt muziek die balanceert tussen melancholie en opzwepende ritmes in combinatie met gelaagde synths en experimentele geluidseffecten. Daarvoor vond hij inspiratie in de rustieke landschappen en uitgestrekte bossen van de Kempen®. De tegenstellingen in de omgeving leveren futuristische klanken op die worden samengesmolten met invloeden uit de natuur en het industriële erfgoed.

Het was even geleden we iets van Roestig hoorden maar hij bracht net de meeslepende en betoverende ep Engelenslachter uit. De industrialsound werd in dit geval opzij geschoven aangezien hij met deze 4 nummers zijn meer sombere zijde laat zien.

Zijn hyperpopsound klinkt overstuur in Er Ligt Een Lijk Op De Bodem Van De Kleiput. Haaks, verstoorde ritmes en sci-fi-elementen spelen rondom donkere drones. Traag en rustiger dan anders, maar besluierd met duisternis…

Die duisternis trekt zich met melancholie door in Engelenslachter. Drones galmen mantrisch terwijl we evengoed dromerige beeps en daartussen elektronisch dolfijnengekir te horen krijgen. Wanneer dat alles lijkt uit te doven begint het pas, want een ritmisch spel van drones, wervelende loops en sterke metaalbeats klinken meeslepend hard in het vervolg.

18 Oktober vorig jaar vliegt als een wind van bleeps en onbegrijpbare loops voorbij in de slechts 31 seconden durende track 18102022.

De sterke metaalachtige geluiden zijn nog steeds aanwezig in de nummers maar er wordt veel meer gefocust op ambient en  drones met als afsluiter van de ep zelfs het vrij klassiek pianostuk Onze Liefde Is Als Twee Vlinders In De Wind dat wat Oosters aandoet om de verwachtingen helemaal op z’n kop te zetten.

Melancholie overmande Roestig op zijn Engelenslachter. De industrialsounds zitten overal nog in (tot in het pianostuk toe) maar laat vooral de sombere ziel zien in deze vier knap opgebouwde en erg gevarieerde tracks. Opnieuw een Heibel-release die ons helemaal verrast en verwart!

Engelenslachter is digitaal verschenen bij het label Heibel.

Facebook / Bandcamp / Soundcloud


 [MN1]onbegr

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More