Home ReviewsAlbum Reviews PORCELAIN ID – Bibi:1 (Unday Records)

PORCELAIN ID – Bibi:1 (Unday Records)

by Björn Comhaire

Het minste wat je van Porcelain id kan zeggen is dat die een van de meest herkenbare nieuwe artiesten is aan het Vlaamse artiestenfirmament(je). Eerst zong die in het Nederlands en het Engels, tegenwoordig enkel nog in het Engels. Maar dat is natuurlijk niet wat Hubert Tuyishime (die/hen/hun) zo uniek maakt. De porseleinen bard heeft vooral een erg herkenbare stem en typische manier van muzikale expressie waarin vlotjes wordt overgeschakeld tussen ingetogen zang en stevige uithalen. Steeds met veel gevoel voor dramatiek die al eens overslaat in pathetiek.

Het geeft hun een authenticiteit en kwetsbaarheid die in hun debuutalbum Bibi:1 gelukkig onaangetast blijft ondanks de nogal stevige productionele lagen die Youniss Ahamad aan een aantal nummers toevoegde. Een productie die ons trouwens soms wat deed denken aan The Dark! de meest recente van Glints.

Veel toeters, bellen, soms flinke lagen distortion en bombast. We horen een Porcelain id in het kwadraat waarbij we soms de ‘oude’, DIY akoestische solo act missen al komt die tijdens het aangrijpende Low Polly of You are the heaven bijvoorbeeld regelmatig aan de oppervlakte piepen. Het zal met gewenning te maken hebben.

Bibi:1 is de logische volgende stap in het muzikale traject van de Antwerpse artiest. Porcelain id levert een stevig, origineel en heel herkenbaar eerste album af dat niet zomaar onopgemerkt passeert. Het is niet velen gegeven!

Porcelain id zet een stapje in de wereld en jij kan erbij zijn op:

23/02 – MENT, Ljubljana (SLO)
01/03 – Peel Slowly And See, Leiden (NL)
25/03 – Merleyn, Nijmegen (NL)
26/03 – Tolhuistuin, Amsterdam (NL)
28/03 – TivoliVredenburg, Utrecht (NL)
18/04 tot 20/04 – Motel Mozaique Festival, Rotterdam (NL)
21/04 – Ancienne Belgique, Brussel
31/05 – Luxor Live, Arnhem (NL)
06/06 – Patronaat, Haarlem (NL)

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More