Home ReviewsAlbum Reviews PALES – In Our Hands

PALES – In Our Hands

by Bart Verlent

Pales is een, zo goed als nagelnieuwe postpunkband uit het Franse Strasbourg. In Our Hands is de debuutep van dit vijftal. Ze namen het live op. Imperfect, fragiel, rauw en eenvoudig, dat zijn de kernwoorden van deze plaat. Ruimte laten om de muziek voor zich te laten spreken.

© Pales

De band verwerkt op deze ep hun dromen, twijfels, angsten, hoop en gebreken. Ze vragen er op af of we de absolute meesters zijn van ons leven, en of het nodig is dat we ons die vraag stellen? Wat blijft er in onze handen in het licht van het verstrijken van de tijd en het onstuitbare verlangen om ons bestaan te beheersen en te perfectioneren? Hoe begrijpen we onszelf als zoveel vragen onze geest overweldigen en alle antwoorden uit onze handen glippen?

Het is duidelijk dat Pales absoluut niet oppervlakkig wil zijn en op zoek gaat naar antwoorden. De diepte in hun teksten is ook te horen in de muziek. Dit vijftal heeft een eigen sound die heel intens is. Alle vijf de tracks op deze ep klinken even sterk en overtuigen met veel energie en kracht. Zangeres Célia zingt haar teksten met veel passie en de muzikanten vullen haar woorden aan met een stevige geluid waar ook veel subtiliteit in te horen is.

Pales is zeker een band om in het oog te houden. De heren en dame duwen postpunk naar een hoger niveau met hun originele geluid.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More