Home ReviewsAlbum Reviews PADDANG – Chasing Ghosts (Mosure Records/Noise Circle)

PADDANG – Chasing Ghosts (Mosure Records/Noise Circle)

by Bart Verlent

Uit het Franse Toulouse komt het garage/postpunk-trio Paddang. In 2021 verscheen hun debuutep Realitas waarmee ze een mooi stevig visitekaartje afleverden. Na een tournee in eigen land begon het trio te werken aan hun debuuplaat. Voor Chasing Ghost observeerde de band als een naïef kind, dromen en de schoonheid van de wereld. Ze schreven nummers waarmee ze de somberheid willen verjagen en die ruimte geven om stoom af te blazen.

© Paddang

Die stoom blazen ze af in negen krachtige songs.

Elke nummer voelt aan als een muzikale explosie met veel diversiteit en tempowissels. Ze blijven niet zomaar wat door rammen. Er wordt gespeeld met knappe breaks, die net nog meer spanning toevoegen aan het geheel. Thomas Boquel zingt zijn teksten met zoveel vuur en overtuiging dat het plaatje volledig klopt.

Hopelijk komt Paddang hun postpunk energiebom ook voorstellen in ons land. Want Chasing Ghosts is echt wel een originele postpunkschijf die veel aandacht verdient.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More