Home ReviewsAlbum Reviews NIDOJA – UBQ (Angapp)

NIDOJA – UBQ (Angapp)

by Bart Verlent

Nidoja is een samenwerking tussen Nicoletta D’auria op cello en Domenico Monaco op synths en percussie, die een combinatie brengen van elektronische dance en wereldmuziek. Voor het tweede album UBQ (Underwater Bell Quintet) werkte het duo samen met drie extra muzikanten: Eric Forsmark op percussie, Nicola Nesta op oed (Midden-Oosters snaarinstrument, nvdr.) en Giuliano Di Cesare op fluit, sax en trompet.

© Nidoja

Deze nieuwe plaat is een mystieke reis die de geest dwingt tot het visioen een van een meer verenigde en inclusieve mensheid. Of het met de muziek van Nidoja zou lukken om de mensen terug meer bij elkaar te brengen, weten we niet zeker maar het is in elk geval een mooie gedachte.

Er zit meer diversiteit in UBQ dan in zijn voorganger, maar dat komt waarschijnlijk door de aanvulling van de extra muzikanten. Als we een etiket op dit album moeten kleven is het elektronische dance met Oosterse vibes. Het klinkt allemaal meeslepend en origineel. Geen overdonderende dancebeats maar wel subtiele elektronica die de akoestische instrumenten knap aanvullen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More