Home ReviewsAlbum Reviews NEW ORIGINAL RHYTHM ARCHITECTS – S/T

NEW ORIGINAL RHYTHM ARCHITECTS – S/T

by Bart Verlent

New Original Rhythm Architects kortweg N.O.R.A., bracht in 2017 een live registratie uit met de ronduit originele titel The Live Recordings. Daarop liet het Nederlandse viertal een ijzersterke sound horen waarin jazz en soul hand in hand in gingen. Zes jaar later belandde de band eindelijk in de studio om hun debuutep op te nemen. Naast Nora Iburg die de zang voor haar rekening nam en drummer Ferdi Schaap, bassist Thom Goosens en gitarist Frank Wolf kregen ze versterking van Patrick Rugebregt op keyboards.

© N.O.R.A.

In de jaren ’90 had men de muziek van N.O.R.A. vast gelabeld als ‘acidjazz’, met een geluid dat zich ergens tussen r&b, funk en neo-soul situeert. Elk nummer bevat namelijk een zalige groove, hier en daar gelardeerd met wat jazzakkoorden. Nora Iburg heeft een heerlijke, warme soulstem die perfect past bij de aanstekelijke liedjes op de ep.

De nummers zijn tot in de perfectie afgewerkt met heel brede arrangementen. Voor sommigen klinken ze misschien net iets te afgelikt. Binnen het genre is dat evenwel zo’n beetje de norm, dus we gaan daar niet teveel over muggenziften.

Op de nieuwe ep schakelt N.O.R.A. nog een niveau hoger dan op het al indrukwekkende live-album. Wie houdt van lekkere funk met een jazz en soul tintje is bij N.O.R.A. zeker aan het juiste adres.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More