Home ReviewsAlbum Reviews MOODY MAY – Fluid Times/Humans

MOODY MAY – Fluid Times/Humans

by Bart Verlent

In 2019 maakten we kennis met de soulvolle Leuvense hiphopband Moody Mae. Ze waren toen één van de winnaars van Sound Track en datzelfde jaar kaapten ze ook het goud weg op de Mechelse Maanrockrally. 2020 moest voor hen een creatief jaar worden, maar covid-19 stak daar een stokje tussen. Nu zijn ze terug met hun debuutep die ze opnamen met Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, Tourist Lemc) en Stijn Conings (Gestapo Knallmuzik) achter de knoppen.

© Moody Mae

Volgens de band gaat de ep over het zoeken naar eigenheid in een voortdurend veranderende wereld. Een wereld waarin alles relatief is geworden, zelfs onze basisprincipes. Op Fluid times/ Humans vragen ze zich af hoe we kunnen vasthouden aan onze basiswaarden en normen, wanneer de meest flexibele aan het langste eind trekt. De band neemt ons mee op een ’trip down memory lane’, langs diepe dalen en hoopvolle hoogtepunten.

De ep opent met het straffe Finer Views waarop de energieke band een warm retro-soul geluid neerzet waar frontmannen Roel Meulemans en Levi Gonze-wynants hun lekkere flows op neerleggen. Wat een knaller om mee te openen! Op het ingetogen Nomads vraagt het duo zich af of ze van kinds af aan hun eigen pad nemen of met de grote stroom zullen meedrijven. Zo te horen hebben ze hun eigen pad gekozen en dat kunnen we alleen maar toejuichen want ze maken indrukwekkende, originele composities.

Met Amal vragen ze aandacht voor de erbarmelijke situatie van miljoenen vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog, armoede en andere ontbering en de traumatische strijd die daarmee gepaard gaat. Dat doen deze kerels met een warme soultrack die voor intens kippenvel zorgt. Listen sluit de ep op een groovy manier af. De boodschap van deze song is simpel en duidelijk: niet naast elkaar maar samen krijgt onze wereld vorm.

Moody Mae vond voor deze ep inspiratie bij NoName, Black Pumas, Mick Jenkins en The Roots maar wat ze hier neerzetten is een straf en indrukwekkend eigen geluid. Helaas telt Fluid Times/HUumans slechts vier nummers, hopelijk komt er vlug een album of een nieuwe ep want wij willen veel meer Moody Mae!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More