Home ReviewsAlbum Reviews MICHELE DUCCI – Sive (Monotreme Records)

MICHELE DUCCI – Sive (Monotreme Records)

by Bart Verlent

De Italiaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Michele Ducci maakte vroeger deel uit van het elektropop duo M+A dat later van naam en stijl veranderde in Santii. Onder die naam werkten ze samen met verschillende hiphop artiesten. Nu heeft Ducci een soloplaat ingeblikt en die klinkt weer helemaal anders.

© Michele Ducci

Sive is Michele’s solodebuut waarbij hij alles zelf heeft ingespeeld en gezongen. De nummers op deze plaat werden vooral op piano gecomponeerd. Die vormt dan ook de basis en wordt subtiel aangevuld met beats, soundscapes en de warme soulvolle stem van Ducci.

In theorie klinkt dit allemaal vrij sober maar de man houdt het boeiend met simpele arrangementen.

Wie al een tijdje zit te wachten op een nieuwe plaat van Jamie Woon (maakt hij trouwens nog muziek?) zal bij deze soloplaat van Michele Ducci zeker zijn gading vinden. Hij heeft dezelfde subtiliteit, weet zijn liedjes ook mooi op te bouwen en heeft misschien zelfs nog een mooiere, breekbare stem dan Woon. In afsluiter Hic gaat hij bizar genoeg meer de Tricky tour op, het is dan ook het buitenbeentje op deze plaat.

Sive is een prachtplaat waarbij je kan wegdromen terwijl je buiten de wolken voorbij ziet drijven. Ducci ging de titel halen bij Spinoza’s Deus Siva Natura: God is natuur.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More