Home ReviewsAlbum Reviews MICHEL FERNANDEZ QUARTET – Global Warning (Atypeek / Creative Eclipse)

MICHEL FERNANDEZ QUARTET – Global Warning (Atypeek / Creative Eclipse)

by Patrick Bruneel

Na jarenlang te hebben gespeeld bij John Tchicai en na omzwervingen in de culturele centra van donker Afrika en de Maghreb, waar hij dikwijls speelde bij Fela Kuti, besloot de uit Lyon, Frankrijk afkomstige Michel Fernandez dat hij het ook wel zonder die grote namen kon waarmaken binnen de wereld van de avontuurlijke jazz.

Global Warning is het recentste album van deze gerenommeerde saxofonist en componist waarop hij al zijn vroegere ervaringen bundelt tot een album vol uitermate degelijke jazz.

Uiteraard neemt hij hier en daar de hoofdrol op zich. Toch laat hij heel veel plek voor zijn bandleden en extra gasten. Hij wil met dit kwartet met aanhang de essentie van de jazz opnieuw tot leven brengen, dus met invloeden van free jazz, Braziliaanse en Caribische invloeden.

Behalve het spel van Fernandez zelf is het het opvallend virtuoze spel van pianist Benoit Thévenot dat met de aandacht gaat lopen. Hun collectieve improvisatie op Ornette’ Interlude geeft de richting aan van het soort jazz dat hier wordt gebracht.

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More