Home ReviewsAlbum Reviews MESKEREM MEES – Caesar (Mayway Records) 

MESKEREM MEES – Caesar (Mayway Records) 

by Bart Verlent

Meskerem Mees beleeft een druk jaar met heel veel optredens in binnen- en buitenland. Dit maakt het voor haar onmogelijk om een nieuwe langspeler op te nemen. Maar toch krijgen we nu een ep met oude, nieuwe en onuitgebrachte nummers die haar eerste jaren als professionele muzikante perfect samenvatten. 

(c) Meskerem Mees

We kregen al twee voorpoefjes van deze ep. De cover Cod Liver Oil and Orange Juice van de Schotse cultfolkzanger Hamish Imlach, en het aanstekelijke Best Friend. Daarmee bewees Meskerem Mees dat ze geen toeters en bellen nodig heeft om een straffe song af te leveren en met haar ingetogen recept in alle puurheid kan raken. Dat geldt ook voor de andere songs van deze ep. Koen Gisen stond, net als bij Julius, in voor de productie. Frederik Daelemans is te horen op cello en backings, waarbij hij Febe Lazou vervangt. 

The City is de opener en dateert uit 2017. Meskerem nam deze song op in haar slaapkamer. Ook al is de opname vrij ruw toch hoor je al het talent in haar geweldig gitaarspel en fantastische stem. Doen’t Matter is een knap pareltje dat volgens ons de volgende single kan worden; wat een prachtige song. Try You Might verschijnt samen met deze ep als single en raakt intens door de pure schoonheid die ze opbouwt. 

Pure schoonheid horen we ook op het dromerige Away The Sparrow Flies, terwijl in Charlemagne iets speels zit. Afsluiter Great Dandelion is iets speciaals. Meskerem brengt haar tekst zonder muziek, een soort spoken-word poëzie. Ook hier raakt ze met met haar mooie stem. 

Caesar is een heel mooie verzameling en niet zomaar een ep met nummers die niet helemaal overtuigden. Meskerem is nu eenmaal een artieste die de muzikale pareltjes blijft aaneenrijgen en dat moeten we koesteren. Volgend jaar gaat Meskerem nieuwe muziek schrijven en verrassende horizonten verkennen. Maar intussen kunnen we volop genieten van deze ep en de uitgebreide eindejaars- en voorjaarstournee.  

De speeldata van Meskerem Mees kan je bekijken op deze link. 

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More