Home ReviewsAlbum Reviews LUPAGANGGANG – Dopamine Overdose (Sdban Ultra/N.E.W.S.)

LUPAGANGGANG – Dopamine Overdose (Sdban Ultra/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

In 2017 starten Anton Robberechts (gitaar en zang), Miel De Koninck (toetsen), Lena Thijs (bas en zang) en Rob Swennen (drums) met LũpḁGangGang. Eerst als jazz en funk coverband maar eens het viertal goed elkaar ingespeeld was, begonnen ze eigen stukken te schrijven. Het resultaat? Twee straffe ep’s (Stalingrad en Urban Detox) waarop zo een eigen geluid creëerden. Zes jaar na de eerste jamsessies is er nu de debuutplaat getiteld Dopamine Overdose. De titel verwijst naar de invloed van sociale media op ons leven.

© LupaGangGang

Zoals verwacht is het een plaat geworden met veel variatie. Het is duidelijk dat dit viertal niet in een vakje wil gestopt worden maar graag over de grenzen gaat van verschillende genres.

Intro begint met een rustige, neoklassieke vibe, eens de gitaar invalt ontstaat er meer een 70’s fusion gevoel. In het groovy en aanstekelijke Dada Dada begint Robberechts op overtuigende wijze te rappen!

Out The Light heeft een ietwat ingetogen groove die klaar staat om te ontploffen en dat op het einde ook doet met een erg bijzondere break.

Op Wanderer horen we Lena Thijs zingen; ze vult de catchy, jazzy track knap aan met haar wat hese, soulvolle stem. Metaphor zou een track van meestergitarist Pat Metheney kunnen zijn. In deze compositie blinkt het gitaarspel van Anton uit en ook Miel De Koninck laat horen dat hij een serieus stukje kan spelen op zijn keyboard.

Elsewhere is lekker in het gehoor liggende, zenuwachtige, jazzy funk van de hoogste plank. Hetzelfde kan gezegd worden van het soulvolle Time Faded. De single Candy kenden we al en die past perfect tussen al die andere kleurrijke composities. Muzikale bom The Fountain & The Red Gimini sluit de langspeler op sublieme wijze af.

LũpḁGangGang levert een indrukwekkende debuutplaat af die best diep gaat. Dopamine Overdose zorgt niet voor een overdosis maar kan wel heel verslavend werken.

Je kan deze topband aan het werk zien op:

23/03 – VOLTA, Brussel
24/03 – Brosella, Brussel
05/04 – AMOR (De Roma), Antwerpen
22/04 – Jazz op de hei, Kalmthout
27/04 – CafeCafe, Hasselt
28/04 – Unicorn Jazz & Wine, Hasselt
04/05 – Blikfabriek, Antwerpen
28/05 – Handelsbeurs, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More