Home ReviewsAlbum Reviews LOVE VACCINATION – Billie (News Records).

LOVE VACCINATION – Billie (News Records).

by SANDRA REGENT

Het zal haar blijven achtervolgen die Puppy-samenwerking met Netsky. Sindsdien timmert de Belgische Billie Bentein hard aan haar solocarrière. In 2016 verraste ze ons met het hitgevoelige Give Me The Knife om daarna weer even te verdwijnen. Begin dit jaar verscheen ze terug met Always On The Run dat de voorbode was van de ep Love Vaccination die net verschenen is.  

(c) News Records – Billie

Verwacht geen drastische koerswijziging, de West-Vlaamse maakt nog altijd dancemuziek geïnspireerd op de eurodance en techno uit de nineties. “De nieuwe muziek is nog steeds herkenbaar”, verzekert Billie “maar ik heb gekozen voor meer positieve vibes en snellere, dansbare beats.” De strakke productie is opnieuw in handen van Bert Libeert (Goose) en dat is ook deze keer weer duidelijk hoorbaar.

Titelsong Love Vaccination is één van de betere nummers op de ep, over hoe de wereld er zou uitzien als we ons zouden kunnen inenten tegen liefdesverdriet. Frisse, funky, dansbare pop met een zwoele beat en aanstekelijke hooks à la Disclosure. Billies stem blend mooi met de mannelijke backing vocals in het refrein. Dit zou een logische keuze voor een single zijn en een kanshebber voor de hitlijsten. Down Town klinkt in het begin niet slecht met een lome, zwoele r ’n b vibe maar wordt al snel te repetitief. Op de dansvloer in een donkere, loungeclub zal dit allicht wel aanslaan. Het mysterieuze, retrowave getinte Pillow Talk kan ons dan weer wel bekoren. De meeslepende synthlijn, dreigende toon en spanningsboog houden de aandacht van de luisteraar tot aan de climax. Het nummer demonstreert de sterke en veelzijdige zang van Billie en de samenzang met Thomas van Amongster klinkt geweldig. Alleen iets te niche om echt brokken te maken op de populaire zenders vermoeden wij.

Silent Jungle gaat over een verslavende relatie die gedoemd is te mislukken. We zijn er nog niet uit of we hem goed vinden of niet. Iets teveel digitaal geprutst en overbodige bliepjes, nogal zwakke vocals. Voeg daarbij een vrij monotoon geluid en dan komen we tot de vaststelling dat dit nummer niet veel om het lijf heeft. Het opzwepende Sirens heeft een hypnotiserende, machinale beat en is megadansbaar. De pulserende beat geeft ons visioenen van gewillig kronkelende, bezwete lichamen. Op een zwoel avondje uit op de dansvloer absoluut onze favoriet! Afsluiter Try Try Baby opzwepende 90’s techno met een tropical twist. Na een eerste luisterbeurt dachten we nee, dit is niet ons ding. Na een tweede nog steeds.

Enkele goeie dancetracks maar ook enkele matige nummers die snel vergeten zullen worden. Met Love Vaccination balanceert Billie tussen elektropop en technohouse. Binnen het genre zeker niet slecht en het zal ongetwijfeld scoren in het clubcircuit. Een echte doorbraak bij het grote publiek zien we niet direct gebeuren. Maar we kunnen ons vergissen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More