Home ReviewsAlbum Reviews LOVE VACCINATION – Billie (News Records).

LOVE VACCINATION – Billie (News Records).

by SANDRA REGENT

Het zal haar blijven achtervolgen die Puppy-samenwerking met Netsky. Sindsdien timmert de Belgische Billie Bentein hard aan haar solocarrière. In 2016 verraste ze ons met het hitgevoelige Give Me The Knife om daarna weer even te verdwijnen. Begin dit jaar verscheen ze terug met Always On The Run dat de voorbode was van de ep Love Vaccination die net verschenen is.  

(c) News Records – Billie

Verwacht geen drastische koerswijziging, de West-Vlaamse maakt nog altijd dancemuziek geïnspireerd op de eurodance en techno uit de nineties. “De nieuwe muziek is nog steeds herkenbaar”, verzekert Billie “maar ik heb gekozen voor meer positieve vibes en snellere, dansbare beats.” De strakke productie is opnieuw in handen van Bert Libeert (Goose) en dat is ook deze keer weer duidelijk hoorbaar.

Titelsong Love Vaccination is één van de betere nummers op de ep, over hoe de wereld er zou uitzien als we ons zouden kunnen inenten tegen liefdesverdriet. Frisse, funky, dansbare pop met een zwoele beat en aanstekelijke hooks à la Disclosure. Billies stem blend mooi met de mannelijke backing vocals in het refrein. Dit zou een logische keuze voor een single zijn en een kanshebber voor de hitlijsten. Down Town klinkt in het begin niet slecht met een lome, zwoele r ’n b vibe maar wordt al snel te repetitief. Op de dansvloer in een donkere, loungeclub zal dit allicht wel aanslaan. Het mysterieuze, retrowave getinte Pillow Talk kan ons dan weer wel bekoren. De meeslepende synthlijn, dreigende toon en spanningsboog houden de aandacht van de luisteraa