Home Festival SIGNAAL, het eerste radiofestival in België.

SIGNAAL, het eerste radiofestival in België.

by Björn Comhaire

SIGNAAL is een gratis zomerfestival dat plaat vindt van 27 tot en met 30 juni in het Astridpark in Brugge. De organisatie en programmatie zijn in handen van Brugse jongeren en radiomakers van Villa Bota. De nadruk in de line-up ligt op jong talent uit diverse genres die live zullen spelen op twee podia. SIGNAAL wordt een soort open air radio studio met live radio op het terrein en is de opvolger van Vama Veche én is het allereerste radiofestival in België.

Op donderdag 27 juni mag je je verwachten aan de betere gitaargroepen. Met twee lokale acts, Terre en The Purplemachine, kleurt het binnenpodium in de Villa Bota Bar lichtjes Brugs. De afsluiter van die avond is Slow Crush.

Op vrijdag vloeien meer urban, hiphop en r&b klanken door het Astridpark. Jonge, beloftevolle artiesten als Eddy Ape, Kolonel Djafaar, KRANKk en Chibi Ichigo geven een staalkaart van wat leeft in de hedendaagse, Belgische urban vibes.

Naast de live dj’s en streaming sessies van Drrrip radio in de Villa Bota bar, kleurt het buitenpodium op zaterdag exotisch, avontuurlijk en scherp actueel met acts als het tropische Mexicaans-Brusselse duo Memo Pimiento en de hypnotiserende samenzangen van het Gentse Uma Chine.

Zondag maakt dan weer een bocht naar uitdagende, experimentele luisteracts die de grenzen van de hedendaagse avantgardemuziek aftasten. Ben Bertrand, Af Ursin, Bonne Humeur Provisoir (fr) en Jung An Tagen (at) sluiten Signaal af.

FACEBOOK EVENT

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More