Home ReviewsAlbum Reviews LESAGE – Human

LESAGE – Human

by Bart Verlent

Peter Lesage heeft een grote liefde voor funk, soul en vintage synthesizers. Die passies verwerkte hij in het verleden in zijn soloproject Moiano en anno 2024 doet hij dat opnieuw maar nu als LESAGE.

Je kon de man al aan het werk zien in de livebands van onder andere Flip Kowlier, Zap Mama, Gabriel Rios, Jessie Boykins III en Ertebrekers maar nu wil hij terug zijn eigen ding doen. Hij sloot zich een jaar lang op in zijn Gentse homestudio, schreef daar een album bij elkaar en nam het op. Hij dompelde zich onder in zijn diepste angsten, verslavingen en donkere gedachten om ze vervolgens te transformeren tot krachtige boodschappen van hoop en doorzettingsvermogen.

© Lesage

Openingstrack New Beginning is aanstekelijke 80’s synthfunk die een mix lijkt van Herbie Hancock, Prince en Zapp. Het zijn referenties die door heel het album regelmatig opduiken. Daarna volgt de meer gemoedelijke synthfunk van Black Screen die je meesleept naar de dansvloer.

Voor The Listener liet Lesage zich inspireren door het gelijknamig kunstwerk van zijn oude vriend Stanislas Lahaut. Het is een knappe soul ballad die in de lijn ligt van Stevie Wonder en Bill Withers. Daarna gaat het tempo terug omhoog met Grain Of Sand en Gone die ons beiden doen denken aan de 90’s acid jazz van Freakpower.

Met Satisfied krijgen we terug catchy 80’s getinte synthfunk waar je onmogelijk kan op blijven stilstaan. We blijven in dezelfde periode hangen met de funky ballad Windows.

Tijdens het titelnummer Human krijgt Lesage vocale ondersteuning van Rebecca Driesmans (Bex). Dit dromerige, funky nummer heeft iets van Air al blijft de funky vibe behouden. Bij afsluiter Lonely Mantra komt Prince weer om de hoek kijken maar het zou ook Thundercat kunnen zijn dankzij de heerlijke baslijn.

Human is een zalige, zomerse plaat waar je instant vrolijk van wordt. Lesage heeft goed naar zijn voorbeelden geluisterd en hun invloeden springen er duidelijk uit. Toch heeft de man een eigen sound, hij kan dan ook super aanstekelijke nummers schrijven, dit album staat er namelijk vol van.

Je kan Lesage live aan het werk zien op:

18/04 – Café Charlatan, Gent
19/04 – Cultuurkapel, Ardooie
01/08 – Café Koer, Oostende (Theater Aan Zee)

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More