Home ReviewsAlbum Reviews HABITANTS – Alma (Psychonaut Records)

HABITANTS – Alma (Psychonaut Records)

by Bart Verlent

René Rutten is al jaren gitarist bij The Gathering maar met Habitants bewandelt hij toch een ander pad. Samen met Anne van den Hoogen, Gema Pérez, Jérôme Miedendorp De Bie en Mirte Heutmekers maakt Rutten een combinatie van shoegaze, alternatieve rock, trip rock en dark wave.

In 2018 debuteerde Habitants met het album One Self dat zich ergens situeert tussen Massive Attack, Portishead en MONO. Met Alma wil de band het nog groter en melancholischer aanpakken met atmosferische melodieën.

© Habitants

Alma (Spaans voor ziel) vertelt het verhaal van een vrouw die worstelt met de verschillende aspecten van haar wezen. Ze balanceert tussen kwetsbaarheid en kracht, iets wat Habitants probeert weer te geven in de negen nummers op deze plaat.

Je merkt aan alles dat er hard is gewerkt aan de nummers van Alma: de weidse, soms bombastische arrangementen (die echt wel fenomenaal zijn) en de grote variatie tussen en in de nummers. Muzikaal horen we een mix van donkere dreigende postrock, subtiele feeërieke gothicrock gemengd met een vleugje shoegaze; een combinatie van Cocteau Twins, All About Eve en Explosions In The Sky. Indrukwekkende referenties die zorgen voor veel magie.

Habitants heeft alles in huis om door te breken buiten de Nederlandse landgrenzen. Alma is een prachtplaat die heel dicht bij de perfectie komt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More