Home ReviewsAlbum Reviews LEFTFIELD – This Is What We Do

LEFTFIELD – This Is What We Do

by Bert Geurts

Het Britse duo LEFTFIELD brengt al sinds begin jaren ‘90 hun unieke, compromisloze visie op de elektronische dancemuziek en drukte vooral met hun album Leftism uit 1995 een stempel als echte pioniers in het genre. Na 16 jaar brachten ze in 2015 Alternative Light Source in samenwerking met onder andere Jason Williamson (Sleaford Mods) and Tunde Adebimpe (TV on The Radio) uit, waarmee ze nog steeds het respect kregen van de internationale muziekpers.

© Leftfield

This Is What We Do is is inmiddels hun vierde album, geschreven na een moeilijke gezondheidscrisis van medeoprichter Neil Barnes. Gelukkig weet hij ons nog steeds te bekoren met een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen.

Gelijknamig openingsnummer This Is What We Do is een strak ritmische intro met opzwepende electro vibes.  Vervolgens worden we op Full Way Round door nostalgische breakbeats en kille Britse lyrics voortgestuwd en ook bij Pulse moeten we denken aan de hoogdagen met Dj Kool en later The Chemical Brothers.

De techno van Making A Difference en Accumulator zijn een ware aanval op onze heupen met de bevestiging naar onze persoonlijke zowel als gemeenschappelijke strijd tegen de uitdagingen in de huidige maatschappij. Vervolgens worden we door de lo-fi beats en de heerlijke synth vibe op City of Synths en Machines Like Me herinnerd aan de Miami Vice/Nightrider-series uit de jaren ‘80.

We zakken weg in onze zetel door de dubby triphop op Rapture 16 featuring reggaezanger Earl 16, maar door de stuwende beat en oosterse blazers op Heart and Soul worden we weer verrassend wakkergeschud.

Eindigen doen ze met het overstuurde, crossover-hiphop nummer Come On en trancy afsluiter The Power of Listening is door de geflipte improsounds een duidelijke kers op de taart.

Ze lijken in ieder geval terug van nooit weggeweest en we hopen ze ergens volgend jaar in ons land live te zien.

(Her)lees ook de singlebesprekingen van Full Way Around & Pulse.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More