Home ReviewsAlbum Reviews KIMBEROSE – Out (PIAS)

KIMBEROSE – Out (PIAS)

by Bart Verlent

Kimberly Rose Kitson Mills nam in 2013 deel aan de Franse versie van Idool. Daar geraakte ze niet tot in de finale maar ze werd wel opgemerkt. Het duurde tot 2017 voor ze onder de naam Kimberose haar debuutep It’s Probalbly Me uitbracht. Haar soulpopsongs werden toen vergeleken met het oeuvre Amy Winehouse en Duffy. In 2018 werd in eigen land haar eerste album Chapter One uitgebracht. Met haar tweede album Out wil ze ook over de grenzen doorbreken.

© Kimberose

Of dat echt zal lukken is evenwel zeer de vraag. Want de Franse zangeres wisselt pure retro soul af met afgelikte r&b. Het klinkt allemaal niet bijster origineel en de nummers laten weinig of geen indruk na. Akkoord, ze heeft een dijk van een stem die wel wat heeft van jazz divas als Billie Holiday, Nina Simone en Etta James maar de als de songs flauwe afkooksels zijn dan valt die mooie stem soms niet op.

Na veertien nummer zijn we absoluut niet overtuigd van Kimberose’s songs. Wij horen wat flauwe kopieën van Alica Keys en Lianna La Havas, en de retrosoul klinkt als een Amy Whinehouse zonder inspiratie en persoonlijkheid.

Kimberly heeft echt een bijzondere en unieke stem maar we vrezen dat ze snel naar andere songschrijvers zal moeten zoeken. Anders zal haar ster enkel in Frankrijk blijven schijnen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More